kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Clinton aleminden haberler
Ocak ayında Beyaz Saray'dan ayrılacak olan Amerika Başkanı Bill Clinton'la ilgili yeni bir kitap daha çıkıyor.

Washington Post gazetesi muhabiri Peter Baker'ın piyasaya süreceği kitabı, Monica Lewinsky skandalı dönemiyle ilgili yeni bir gerçeği gün ışığına çıkarıyor: Clinton, eşi Hillary'ye Monica'yla olan ilişkisini bir türlü itiraf edememişti. Avukatı David Kendall'ı Hillary'ye gönderdi ve onun aracılığıyla herşeyi anlattı...

Konuşmaktan korktu
Yazar Baker, "Clinton karısına bunları anlatma gücünü kendinde bulamadı. Ve halkına yaptığı itiraftan 4 gece önce, Kendall'ı bu işi yapması için gönderdi" diyor. 350 ropörtajın yer aldığı kitaba göre "büyük buluşma" Monica'nın sperm lekeli elbisesi FBI'ya gönderildikten sonra şöyle gelişti:

"Elde belgeler var"
13 Ağustos 1998 gecesi Kendall, olabildiğinde yumuşak ve anlaşılır bir şekilde Başkan'la Monica arasında geçenleri First Leydi'ye anlattı. Clinton, ancak Kendall'dan kısa süre sonra eşi Hillary ile bizzat görüşerek tüm gerçeği itiraf edebildi...

Ve First Leydi... New York senatörlüğüne hazırlandığı günden bu yana onunla ilgili de çeşitli iddialar ortaya atıldı. İşte sonuncusu: Hillary kampanyasına bağış yapanları Beyaz Saray'da 1 gece ağırlıyor!.. İnternet'teki Drudgereport sitesinde yeralan habere göre, Amerika'nın tanınmış gazetesi The New York Times bu haberi belgeleriyle ortaya çıkardı ancak yayınlamıyor.

Anne-babasıyla ilgili bu kadar çok iddia Amerikan gazetelerinde yer alırken, kızları Chelsea de boş durmuyor. Japonya'daki G8 zirvesinde, Ortadoğu barış görüşmelerinde ve son olarak da BM zirve yemeğinde babasına eşlik eden Chelsea, ülkesinin Olimpiyat Komitesi'nin başkanı olarak Sydney'e gidiyor. 10 kişilik ABD Olimpiyat Komitesi'nde Chelsea'nin yanı sıra Sağlık ve İnsan Hizmetleri Kurumu Başkanı Donna Shalala, uyuşturucuyla mücadele Beyaz Saray temsilcisi Barry McCaffrey de bulunuyor.

Standford Üniversitesi'nde tarih eğitimi alan Chelsea, babasının attığı her adımda yanında olarak annesinin yerini aldı.

Bill Clinton
Yeni çıkan bir kitaba göre Clinton, eşine Monica ilişkisini avukatı aracılığıyla itiraf etti

Hillary Clinton
Senatörlük kampanyasına bağış yapanları 1 geceliğine Beyaz Saray'da ağırladığı söyleniyor

Chelsea Clinton
Babasının yanında 'pişen' Chelsea, Amerika takımının başında olimpiyatlara gidiyor


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır