kapat

14.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Antik English
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yarışma çılgınlığı

1-Hapishaneden kaç, köşeyi dön!
Her şeyi bir kenara bırakıp, özel olarak hazırlanan bir hapisaneye 3 haftalığına girer misiniz? Amaç, gardiyanları ve müdürü atlatıp hapisaneden kaçmak. Özgürlük 100 bin sterlin (96 milyar lira) getirecek. Yarışmanın adı Jailbreak, 'Hapisten Kaçış'. İngiltere'de iki gün önce başlayan yarışma, gönülleri fethetti.

Kavga Çikartabilirler
Yarışmacıların yaşları 20 ile 51 arasında değişiyor. Hertfordshire kentinde demir parmaklıklar arkasına atılan bu 10 kişinin işi gerçekten zor. Çünkü geniş güvenlik önlemlerini aşmaya çalışacaklar. Her yere döşenmiş alarmlar, 7 metre yüksekliğinde duvarlar ve birçok gardiyan onları bekliyor. Gardiyanlarla kavga çıkartmaktan, isyan çıkartmaya kadar her yol serbest. Bu yüzden 25 yaşındaki karate ve judo dövüşçüsü Peter Davies isimli genç favoriler arasında gözüküyor.

Bu 10 cesur yarışmacının internetten 24 saat ve geceleri de Channel 5'ten izlenebilmesi için 35 kamera izliyor. Hapisten Kaçış, şu anda Chanel 5'in ve İngiltere'nin en çok izlenen programı. Yarışmacılar arasında lezbiyenler ve eşcinseller de yer alıyor. Yarışmada, gerçek gardiyanlar da yer alıyor, yani herkes oyuncu değil. İnternet'teki www.jailbreaktv.com adresine girildiğinde yarışmacılar hakkında genel ve son bilgileri almak mümkün.

2-En iyi 'eve kapanan' parayı götürecek
Bu yarışmanın adı da Big Brother. Amaç, yarışmacılara ayrılan bir odada uzun bir süre yaşamak. Yarışma, Amerika, İngiltere, İspanya, Almanya, Holanda ve İtalya'da ekol oldu! İtalya'da Canale 5 TV'de bu akşam yayınlanmaya başlayacak olan Big Brother'da 10 yarışmacı, 100 günlüğüne bir eve kapanacak.

Teknoloji Yasak!
Program için 185 metrekarelik evde yarışmacılar 30 kamera tarafından incelenecekler. Psikolojisi en sağlam kalan kişi 125 bin dolarlık ödülü kazanacak. Yarışmacıların cep telefonu, TV, walkman, bilgisayar, saat, kalem kullanması yasak! Tek lüksleri buzdolabı. Big Brother'ın Almanya ayağında da ilginç gelişmeler oluyor. İlk seri reyting getirince, yarışmanın ikinci serisinin çekilmesine karar verildi. Yeni seçilen 12 kişi 106 gün kapalı kalacak! Sinirlerine hakim olanlar, 73 milyar lira kazanacak. Ve Amerika... Yıllardır devam eden yarışmayı bir adım öteye taşıyan NBC Televizyonu, 2001'de başlayacak yeni yarışmanın galibini, MİR uzay istasyonuna gönderecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır