kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Balyoz harekatı
İrticai ve bölücü faaliyetlere karışan memurlarla ilgili 100 bin ihbar titizlikle incelendi, 6 bin 300 memur hakkındaki dosya çıkarılarak Başbakan'a bilgi verildi

Başbakanlık Takip Kurulu, bölücü, yıkıcı ve irticai faaliyetlere karışan kamu görevlileri hakkındaki tüm ihbarları sonuçlandırdı. 100 bine yakın memur hakkındaki iddialar titizlikle incelendikten sonra 6 bin 300 memur hakkındaki dosyanın işlem yapılmak üzere son kez değerlendirmeye alınması kararlaştırıldı.

Görevlerine son verilmesi planlanan 6 bin 300 memur hakkındaki dosya, Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar başkanlığında oluşturulan Başbakanlık Takip Kurulu'ndan ayrı bir uzman grubunca hukuki açıdan incelemeye alındı. İnceleme sonucuna göre, "ihraç" kararı verilecek.

PASİF GÖREVLERE GETİRİLECEK
Karar için Ekim'de çıkarılması düşünülen yasanın çıkması beklenecek. Yasanın Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın önerisi doğrultusunda çıkarılması halinde, "ihraç" kararı için memur listesi Bakanlar Kurulu'nda tartışmaya açılacak. Yasa çıkarılıncaya kadar prensip olarak "ihracı" düşünülen memurlar pasif görevlere getirilecek, bu konuda gereğinin yapılması için tüm bakanlık ve bağlı kuruluşlar Başbakanlığın "gizli" bir genelgesiyle uyarılacak.

ECEVİT: SIKI TUTUN
Başbakanlık Müsteşarı Şağar "ihracı" düşünülen 6 bin 300 memur dosyası hakkında Başbakan Bülent Ecevit'e "ön bilgi" aktardı. Ecevit de, Müsteşarına, "Bu işi sıkı tutun, ihmale gelmez. Hiç kimse haksız yere mağdur edilmesin ama rejim aleyhine çalışanları de titizlikle çalışarak saptayın" talimatını verdi.

ÖĞRETMENLER İLK SIRADA
İrticacı ve bölücü memur dosyaları içinde Milli Eğitim Bakanlığı ilk sırada yer alıyor. Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı gibi kritik birimlerden de irtica dosyaları çıktı. İçişleri ve Adalet Bakanlıkları da dosyası sayısı bakımından ön sıralarda.

İhracı düşünülen 6 bin 300 memurun kurumlarına göre dağılımı incelendiğinde, her bakanlıktan isim yer alıyor.

Raporda yer alan eyleme dayalı suç unsurları neler?

BAŞBAKANLIKTA masaya yatırılan her dosyada MİT, Emniyet ve Jandarma İstihbarat birimleri ile müfettiş raporları bulunuyor. Raporlardaki suç unsurlarının bir bölümü şöyle:

* Yasa dışı cami eylemleri, gösteri ve yürüyüşlere katılmak.

* Hizbullah gibi terör örgütleri ile tarikatlara yardım ve yataklık yapmak.

*Türban eylemlerine katılmak, halkı tahrik etmek.

* Amirlerinin uyarılarına rağmen işe başörtüsüyle gelmek.

*İdeolojik amaçla iş yavaşlatma eylemlerine katılmak.

* Devlet dairelerinde irticai veya bölücü amaçla propaganda yapmak.

* Tarikatlar ve dini grupların kamudaki temsilcisi gibi çalışmak, bilgi sızdırmak.

* İrticai veya bölücü faaliyetlerin engellenmesine yönelik çalışmaları sabote etmek.

Ecevit: Geçmiş yıllarda yargıya sızma olmuş olabilir
BAŞBAKAN Ecevit, dün enflasyonla ilgili açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İrticanın yargıya sızdığı yönündeki açıklamaları hatırlatılınca Ecevit, "Geçmiş yıllarda tabii sızmalar olmuş olabilir. Ama hükümet bu sızmaların önünü kesmek için demokratik hukuk kuralları içinde gereken her tedbiri almaktadır" diye konuştu. Adalet Bakanı'nın "cadı avcılığına çıkılmasın" açıklamasıyla ilgili soruya da Ecevit,"Sayın Türk değerli bir hukukçu olarak çok yapıcı bir konuşmada bulundu. O bakımdan geniş bir ilgi toplamış olması doğaldır" dedi. "Kaymakamlar kararnamesi şu anda Başbakanlık'ta mı?" sorusuna yanıtı ise "Hayır, şu aşamada bana intikal etmiş bir durum yok" oldu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır