kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Durmuş'un şeftali esprisi kızdırdı
Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un "Şeftali yerken resmimi çekmeyin, yoksa sizi Türk hekimlerine emanet ederim" sözlerine İstanbul Tabip Odası sert tepki gösterdi.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu, "Sağlık Bakanı Osman Durmuş henüz düzeltmediği bu cümlesiyle sadece hekimleri rencide etmekle kalmamıştır. Aynı zamanda (Beni Türk hekimlerine emanet edin) diyen Atatürk'ün cümlesini alaya almıştır. Bu cümlenin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri sürerken söylenmesi ayrıca düşündürücüdür" diye açıklama yaptı. Durmuş'un tek hedefinin Sağlık Bakanlığı'nda siyasi kadrolaşma olduğunun altını çizen İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Turgut Adatepe şunları söyledi: "1.5 yıldır kendinden menkul fikirleri ve uygulamaları ile sağlık ortamındaki sorunları çözmek bir yana yeni kargaşalar yaratan, tek hedefi siyasi kadrolaşma olan, neredeyse her cümlesinde büyük çamlar deviren uygulamaları ile değil gaflarıyla tanınan Osman Durmuş'a hekimlerin artık tahammülü kalmadı."

ECEVİT'E ÇAĞRI
Başbakan Bülent Ecevit'e seslenen oda yönetim kurulu, Durmuş'un görevden alınmasını istedi. Durmuş'un makamına layık olamadığını ifade eden yönetim kurulu açıklamasında şu ifadelere yer verildi:"Lütfen gereğini yapınız. Sağlık Bakanlığı makamında, sağlık sorunlarını bilen, bu alanda hekim örgütleriyle işbirliği yapan, laf değil iş üreten, siyasi kadrolaşmayı değil, sağlık projelerini iş edinen ciddi ve sorumlu bir kişiyi görmek istiyoruz."

Fatih ATİK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır