kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bakanların söz düellosu
Ulaştırma Bakanı Öksüz vatandaştan THY'ye ödedikleri zammı geri almasını isterken, Devlet Bakanı Yalova, Öksüz'e "Zam keyfi değil" cevabını verdi

TÜRK Hava Yolları zammıyla ilgili olarak iki bakanın söz düellosu dün de devam etti. Zamma karşı olan Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz vatandaştan ödediği 2 milyon liralık zammı geri almasını isterken, Devlet Bakanı Yüksel Yalova da, zammın "keyfi değil, ekonominin gereği olduğunu" söyledi. Ulaştırma Bakanı Öksüz, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHYİ) ile Türk Hava Yolları'nın (THY) ücretlerini belirleme yetkisinin Ulaştırma Bakanlığı'nda olduğunu belirterek, "Benim bilgim ve haberim olmadan hiçbir ücret değişikliği yapılamaz" dedi. Sivas'ta basın toplantısı yapan Öksüz, konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Benim bilgim ve müsaadem olmadan ücret tarifesinde hiçbir değişiklik yapılamaz. Yapılırsa da kanunsuzluk olur, yanlışlık olur. Bilet ücretlerine yapılan 2 milyon liralık ekleme, mevzuata aykırıdır ve yolcularımızın bu ücreti ödemeleri gerekmez. Onun için yakın zamanda bilet alıp ikinci ücretin eklenmiş olduğu bilet sahiplerinin, giderek THY'den paralarını geri almalarını tavsiye ediyorum."

Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova ise Öksüz'ün kendisine yönelik üslubunu eleştirerek, "Herkesin üslubu kendine, ben hükümet protokolünü etkin bir biçimde uygulamakla yükümlüyüm" dedi. Yalova şöyle konuştu:

AYNI TAKIM
"Sonuçta bir takım oyunu oynuyorsak aynı takımın sorumluluğunu üstlenmişsek, herkes kendi üstüne düşeni yaptığı gibi takım arkadaşına da yardımcı olmakla yükümlü. Yani Sayın Özkan KİT genel müdürlerini niye toplantıya çağırıyor diyor muyum? Demem. Tam tersine Başbakan Yardımcısı tarafından sorunların ele alınması, sorunların çözümüne daha kolaylıklar getirir."

Yalova, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın geçen hafta tüm KİT genel müdürlerini toplayarak sorunlarını dinlediğini anlatırken, konunun burada THY Genel Müdürlü Yusuf Bolayırlı tarafından dile getirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"8 ay önce jet yakıtı 145 dolardı, şimdi 300 dolar ödüyoruz. Bunu yansıtmadığım zaman cepten yemem lazım. Zaten cepten yiyorsun, zaten hükümetin yüzde 25 enflasyon hedefine yardımcı olmak için Hazine'nin kontrolünde oluyorsun. Bu benim keyfimin gerektirdiği bir husus değil, ekonominin gerektirdiği bir husus. Dolayısıyla zam yapmayalım demek.. Bunlar keyfimize bağlı birşey değil."

Hükümet koalisyon protokolü ve bir program yaptığını anımsatan Yalova, "Bu programa göre hava yollarını özelleştirme işini de başa koymuş. Keyfime göre özelleştirmiyorum. Yaptığım da görevimin ifasıdır başka birşey değil" dedi.

Hükümet içinde bakanların kamuoyu önünde birbirlerini sert eleştiriler yönelttiği kavga Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ı harekete geçirdi. Özkan'ın bakanlarla biraraya gelerek sorunu çözmeye çalışacağı öğrenildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır