kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Meclis kiralık uçak önermişti
Meclis Hesapları İnceleme Komisyonu, GAP uçağının sürekli tamire ihtiyaç duyduğu için çok masraflı olduğu ve kiralık uçak kullanılmasının daha karlı olacağı yönünde görüş birliğine vardı

Cumhurbaşkanlığının genel bütçe hesaplarının ele alındığı, TBMM Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı MHP'li Nazif Okumuş, "Biz komisyon olarak daha önce kiralık uçak önerisi yapmıştık. Sayın Cumhurbaşkanının uçağı yaşlı. Sürekli tamir istemesi dolayısıyla, astarı yüzüden pahalıya mal oluyor. Bu nedenle de kiralık uçak kullanılmasında yarar var" dedi.

EKONOMİK SEFERBERLİK
Okumuş, Çankaya Köşkü'nün hesaplarının görüşüldüğü sırada, uçağın sık sık bozulduğunun ve fazla masraf yaptığının gündeme geldiğini belirterek, toplantıda "uçak kiralanması" yönünde görüş birliğine varıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Sezer'in, ani gezilere giden ve çok sık yurtdışına çıkan bir kişi olmadığını kaydeden Okumuş, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı Sezer'in dış gezilerde tarifeli uçak kullanması ekonomik seferberliğe uygun bir anlayış. Batılı ülkelerde de bunu görüyoruz. Kiralama yoluyla uçak sağlanması daha avantajlı olur diye düşünüyorum. Komisyonumuz da uçak kiralanmasını önerdi"

572 MİLYAR MASRAF
TBMM Komisyonunda Cumhurbaşkanlığının hesapları ele alınırken, GAP uçağının son onarım masrafının 572.7 milyar lira olduğu görülmüş ve uçağın satılarak yerine yeni bir uçak alınması veya THY uçaklarının kullanılması tartışılmıştı.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır