kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ombudsman saygın bir kişi olmalı
Maliye eski Bakanı Zekeriya Temizel'in dünyanın en iyi ombudsmanı olarak tanımladığı, Danimarka Parlamento ombudsmanı Hans Gammeltot-Hansen SABAH'a konuştu. Hansen, Temizel'in kendisini dünyanın en iyi ombudsmanı olarak tanımlamasından büyük bir onur duyduğunu söyledi.

Hansen, ombudsman olacak kişinin daha önceki mesleğinin önemli olmadığını ancak kadrosunda çok iyi hukukçular bulundurması gerektiğini söyledi. Ombudsmanların siyasetten elini çekmiş olmasının gerektiğini de vurguladı. Ombudsmanlık görevine getirilecek kişinin halkta ve politikacılar arasında saygın bir isim olması gerektiğini belirten Hansen, "Ombudsman bunu sağlayamazsa başarısız olur" dedi.

Türkiye'de ombudsman kurumu oluşturma çabalarından haberdar olduğunu söyleyen Hansen, 1996-97 yıllarında Türkiye'de çeşitli konferanslar vererek ombudsman kurumunu anlattığını belirtti.

YORUM YAPMADI
Hansen, Demirel'le ilgili olarak da şunları söyledi: "Demirel'in kim olduğunu biliyorum, ancak Türkiye'de bu görev için kimin ne kadar uygun olduğu konusunda bir şey söyleyemem. Ama siyasi geçmişi olan birinin bu görevi yapabilmesinde sakınca yoktur."

SADİ TEKELİOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır