kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mercedes fiyatına beste satıyor!
Verdiği her beste için 50 bin dolar isteyen Kayahan, şimdiye kadar bu sayede yaklaşık 2 milyon dolar kazandığını söylüyor

Yaklaşık 34 yıldır müzik dünyasının içinde olan ve bu süre içinde 12 albüme imza atan Kayahan tam bir beste fabrikatörü gibi çalışıyor. Kerkük Türküsü hariç, bugüne kadar seslendirdiği tüm şarkıları kendisi besteleyen Kayahan, Türk müziğinin ünlü isimlerine de zaman zaman beste veriyor. Ünlü sanatçı beste başına 50 bin dolar istiyor. Yaklaşık 33 milyar liraya denk gelen bu bedelle, rahatlıkla bir Mercedes E200 alınabiliyor. Kayahan, aldığı paranın çok yüksek olduğu iddialarına karşılık olarak, "Kimseye boş şarkı vermedim. Benim şarkılarımı okuyan herkes kazandı" diye konuşuyor.

'VERGİ BORCUM YOK'
Sadece Nilüfer ve İbrahim Tatlıses'e verdiği "Yemin Ettim" adlı parçadan 500 bin dolar kazandığını söyleyen sanatçı, verdiği bestelerden elde ettiği gelirin 2 milyon doları (yaklaşık 1.3 trilyon lira) bulduğunu söylüyor. Kazandığı 2 milyon doları dünya standartlarına göre komik bir rakam olarak nitelendiren Kayahan, "Amerika'da ya da Avrupa'da olsaydım bunun 10 mislini kazanırdım" diyor. Şirketiyle yaptığı anlaşma gereği kendi kasetleri söz konusu olduğunda da yine besteci ve söz yazarı olarak ayrı ücret aldığını kaydeden ünlü sanatçı, kazandığı her kuruşun vergisini ödediğini de özellikle vurguluyor.

Ali ÖZTÜRK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır