kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
4.5 saat süren boş takip
Geçtiğimiz Çarşamba akşamı İstanbul sokakları, benzeri ancak filmlerde görülen nefes kesici bir takibe sahne oldu. Ünlü bir yıldız ile paparazziler arasında 300 kilometrenin katedildiği 4.5 saat süren kovalamaca kazasız belasız atlatıldı.

LAİLA'DAN START
Hande Ataizi ve sevgilisi Didi Çarşamba akşamı Laila'dan çıkmışlardı. Her zamanki gibi gazeteciler onların fotoğraflarını çekiyor, kameralar görüntü alıyordu. Kısacası her şey normal gözüküyordu. Ataizi ve Didi arabalarına binerek Laila'dan çıkıp evlerinin yolunu tuttular. Ancak peşlerine bir araba takıldı. Arabadaki kişi, Mahsun Kırmızıgül'ün sahibi olduğu MMC kanalının muhabiri Selim Genç'ti.

PANİĞE KAPILDI
Selim Genç ve kameraman, Hande Ataizi'nin peşine takılınca, genç yıldız paniğe kapılarak şoförü Savaş Gülsevil'e "Atlat şunları" emrini verdi. İşte ne olduysa o andan sonra oldu. Ataizi'nden talimatı alan ve 3 yıldır Hande Ataizi ile çalışan Savaş Gülsevil, gaza basarak arkasındaki paparazzileri atlatmaya çalıştı. Ancak paparazziler de onun kadar inatçı çıkınca, amansız takip başladı.

POLİSTEN YARDIM
Hande Ataizi, arkasındaki paparazzilerden kurtulamayacağını anlayınca trafik polisinden yardım istedi. Ancak polisler hiçbir şey yapamadı. Daha sonra Ataizi'nin arabası, arkasındakileri atlatmak için keskin virajlı yolları tercih etti. Ama nafile. Ancak pes de etmedi ve Ortaköy Karakolu'nun yolunu tuttu. Karakolda polisler paparazzi ekibini engellemek istedi. O noktada MMC Muhabiri Selim Genç, polislere "Görev aracı" diye bağırarak engellemelerine mani oldu. Bu amansız takibin devam edeceğine işaretti.

ŞOFÖRE ÖDÜL
Tüm engelleri bir bir aşmaya kararlı görünen inatçı paparazzi, Hande Ataizi'nin peşinden ayrılmıyor şoförünü, "Yüksek performansından dolayı ödülü hakettin" diyerek kutluyordu. Bu arada Hande Ataizi'nin şoförü Savaş Gülsevil de boş durmuyordu. Peşindekileri atlatmak için bir ara Çırağan Sarayı'na bile hızla girip çıkıyordu.

"TAKSİYE ÇARP" EMRİ
Çırağan Sarayı'nda arkasındakileri atlatamayınca Ataizi'nin şoförü bu sefer taksicilerden yardım istedi. MMC aracı ile arasına taksi alarak peşindekilerin yolunu kesmesini istedi. Ataizi'ye yardım eden taksi, diğer aracın önüne geçti. İşte bu anda muhabir Selim Genç, panik yapıyor, aracı kaçırma korkusuyla şoförüne "Çarp, taksiye çarp, bırakma peşini" diye bağırıyordu. Aracın üstüne geldiğini gören taksi şoförü ise taksisini yoldan çıkartarak bu tehlikeyi atlatıyordu. Sinirlerine hakim olamayan muhabir ise taksi şoförüne, "Ne zannettin hayvan herif" diye bağırıyordu.

2 KARAKOL 4 POLİS
Ünlü yıldızı takip ederken bir yandan da olayları aktaran muhabir Selim Genç kovalamaca boyunca 2 karakol ve 4 polis engeline takıldıklarını söylüyor ve "Nereye varacak bu inatlaşmanın sonu" diyerek düştükleri durumu özetliyordu.

OTOBANDA TERS YÖN
Kovalamacanın 4'üncü saatinde ise bir facia yaşanıyordu. Ataizi'nin aracı 4x4 olduğu için daha rahat manevra yapıyor, otobanda ters yola girip yolu ayıran refüjün üstünden geçerek doğru yöne geçiyordu. Ancak arkasındaki araç refüjü geçemedi ve ters yönde takibini sürdürdü.

SAKLANDILAR
4.5 saat süren kovalamaca sonunda Hande Ataizi ve sevgilisi aracı durdurarak ağaçlık bir yere saklanmaya çalışıyordu. Ancak peşlerindeki muhabir bunu farkedince Hande Ataizi'ni yakaladı. Ataizi, karanlık bir yere saklanmış, peşindekileri atlattığını sanıyordu. Bir anda 4,5 saattir peşinden ayrılmayan gazeteciyle yüz yüze gelen Ataizi, telaşını gizleyemedi. Gazeteci tüm soğuk kanlılığıyla Ataizi'ne mikrofonu uzatarak ilk sorusunu sordu:

* Muhabir- Anlamı ne kaçmanın?

* Ataizi- O sizin sorununuz.

* Muhabir- Neden korkuyorsunuz?

* Ataizi- 4.5 saattir beni kovalıyorsunuz. Ölebilirdim...

* Muhabir- Ben de ölebilirdim.

* Ataizi- Lütfen özel hayatıma saygı duyun. Sizin yaptığınız çok ayıp.

* Muhabir- Doğru, gidebilirsiniz.

Hande Ataizi'nin kaçtığı, MMC muhabirinin kovaladığı, tam 300 kilometre süren amansız takip, Hollywood'un komedi filmlerine dönüştü. Saatler sonra karşı karşıya gelen taraflar, sadece iki-üç kelime konuşup ayrıldı!

Öge DEMİRKAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır