kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hollywood'da 4 Temmuz bereketi
2000 yazını 2.7 milyar dolarlık gişe ile kapayan Hollyvood stüdyoları sonbahara ünlü yıldızların hareketli macera filmleri ile giriyor.

Sonbaharın ilk önemli filmi bu ay Amerika'da gösterime girecek olan "Men of Honor" olacak. 1950'lerde geçen ve gerçek olaylara dayanan bu filmde Robert De Niro, Amerikan Deniz Konmandoları'nı eğiten bir dalgıç hocası subayı oynarken, Cuba Gooding Jr. ise ilk zenci dalgıç rolünde görülüyor.

Bu ay sinemalara gelecek Disney stüdyosunun "Remember the Titans" filminde ise 1970'lerde beyazların çoğunlukta olduğu bir liseye futbol antrenörü olarak gelen bir zencinin başına gelenler naklediliyor. Filmin zenci futbol antrenörü olarak Denzel Washington'u görüyoruz.

Ekim ayında Robert De Niro'nun "Meet the Parents" adlı komedisi de sinemalara gelecek. Filmde CIA'de çalışan Robert De Niro'nun kızına Ben Stiller talip oluyor. Damat adayını her konuda deneyen Robert De Niro'nun son "Analyze This" komedisinden daha başarılı olduğu söyleniyor.

Ekim ayının ilk önemli aşk filminden birincisi "Bounce"da gerçek hayatta birlikte olan iki Oscar ödüllü yıldız Ben Affleck ile Gwyneth Paltrow'u seyredeceğiz. Uçaktaki yerini verdiği kişinin kazada ölmesi üzerine Ben Affleck evdeki genç dul Gwyneth Paltrow ile ilgileniyor.

Ekim'n ikinci aşk filmi ise Richard Gere ile Helent Hunt'un başrollerde göründükleri "DR.T and Women" oluyor. Filmde bir doktoru oynayan Richard Gere, Farrah Fawcett ile Helen Hunt arasında bir tercih yapmak zorunda kalıyor.

Ekim ayının diğer iki önemli filmi ise, Oscar ödüllü Kevin Spacey ile Helen Hunt'ın dramı "Pay It Forward" olurken, filmde 12 yaşına geçen yılın Oscar adayı Haley Joel Osment'de var. John Travolta'nın bir televizyon hava takdimcisini oynadığı "Luck Numbers"da Ekim ayında Amerika'da sinemalara gelecek filmler arasında yer alıyor. Bu komedinin diğer oyuncuları Tim Roth ile Lisa Kudrow.

Sonbaharın üçüncü ayı Kasım'da bir süredir beyaz perdeden uzak kalan Arnold Schwarzenegger'in yeni bir filmi var. "The 6th Day" gerilim filminde Arnold, DNA ile kopyalanan bir pilotu oynuyor.

"Enemy at the Gates" ikinci dünyü savaşında Stalingrad'da Rus ve Alman kesin nişancıların ölesiye savaşını naklediyor. Rus nişancı rolünde Jude Law ve Alman nişancı rolünde ise Ed Harris'i görüyoruz.

Merih gezegenine astronotların çıkışını nakleden "Red Planet" de Kasım ayında Amerika'da sinemalara gelecek filmlerden. Filmde başrollerde Val Kilmer ile Tom Sizemore yer alıyor.

Robert Redford'un yönettiği "The Legent of Bagger Vance" de Matt Demon, Will Smith ve Charlize Theron başrollerde görülüyor. 1920'lerde geçen bu film bir golf komedisi. "Original Sin" filminin konusu 1880'lerde Küba'da geçiyor. Zengin şeker çiftliği sahibi rolündeki Antonio Banderas evlenmek için fotoğraflardan kendine bir kadın ısmarlıyor. Ancak gelen kadın fotoğraflardan daha güzel çıkıyor. Ismarlama gelin rolünde Oscar ödüllü Angelina Jolie var.

Sonbaharın diğer önemli filmleri araısnda Jim Carrey'in kötülük yapmayı seven bir Noel Baba'yı oynadığı "The Grinch" komedisi ile Bruce Willis'in tren kazasında tek kişi olarak kurtulmasının sırrını çözmeye çalıştığı "Unbreakable" filmi de var. Kasım'ın büyük gişe yapması beklenen bir filmi de Disney Stüdyosu'nun "102 Dalmatians" olacak. Filmin başrollerinde Glenn Close ile Gerard Depardieu'yu göreceğiz.

AMERİKA'DA BU HAFTA EN ÇOK GİŞE YAPAN 10 FİLM:
1- Bring it On (Universal) 1 hafta 17.4 milyon dolar.

2- The Art of War (Warner Bros) 1 hafta 10.4 milyon dolar.

3- The Cell (New Line) 2 hafta 33.7 milyon dolar.

4- Space Cowboys (Warner Bros) 4 hafta 63.7 milyon dolar.

5- Kings of Komedy (Paramount) 2 hafta 21.2 milyon dolar.

6- What Lies Beneath (DreamWorks) 6 hafta 130.9 milyon dolar.

7- The Replacements (Warner Bros) 3 hafta 30.8 milyon dolar.

8- The Crew (Dish) 1 hafta 4.1 milyon dolar.

9- Nutty Professor 2 (Universal) 5 hafta 110 milyon dolar.

10- Autumn in New York (MGM) 3 hafta 26.8 milyon dolar.

SAFTER YILMAZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır