kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Zerrin'le yeniden eskiye
Türk Pop Müziği'nin usta yorumcularından Zerrin Özer, 20 yıllık şarkılarıyla yeniden karşımızda

Bir Gülü Sevdim", "Olmazdım Senle", "Kıyamam", "Yalan", "Son Mektup", "Dünya Tatlısı" gibi şarkıları hafızamıza kazıyan Zerrin Özer, yine bu şarkılarından oluşan kasetiyle eskisi gibi üst sıralara yerleşiyor.

1975 yılında başladığı müzik hayatına 1979 şılında okuduğu Orhan Gencebay'ın "Gönül" adlı şarkısıyla üne kavuşan Zerrin Özer, "Gönül" ile ilk altın plak ödülünü de almıştı. O günden bu güne yaptığı albüm çalışmaları yurt dışında ve yurtiçinde verdiği konserlerle Zerrin Özer kendine bir hayran kitlesi oluşturdu. 20 boyunca hayranlarına sevdirdiği şarkıları 2000 yılında bir kez daha gözler önüne seren Zerrin Özer bu şarkıları için "nostalji" demek istemiyor çünkü şarkıları için "Hâlâ taptaze, hâlâ sevgiye muhtaç bir bebek" diyor.

En son 3 yıl önce kendi adanı taşıyan bir albümle müzik dünyasında yer alan sanatçı, üç yıl süren sessizliği, acılarını, hüzünlerini ve sevinçlerini geride bıraktığını ve büyük bir özlemle sevenleriyle buluşmanın heycanını yaşayacağını söylüyor.

"Bir Zerrin Özer Arşivi" isimli albümünde 14 şarkı yer alıyor. Müzik Direktörlüğünü Garo Mafyan'ın yaptığı albümde, Orhan Gencebay, Suat Sayın, Aysel Gürel, Ahmet Selçuk İlkan ve Bora Ayanoğlu gibi besteci ve söz yazarlarının eserleri bulunuyor.

Ayrıca bu albümünde Özer, geçen yıl kaybettiğimiz pop müzik şarkıcısı Kerim Tekin'in "Karbeyaz" şarkısına onu unutturmamak adına vokal yapıyor.

Albümde beraber çalıştığı Goro Mafyan, Zerrin Özer için "Şarkı söylemek için yer yüzüne gönderilmiş melek, müthiş bir ses ve melek gibi bir insan. Bu albümde kendinizden çok şey bulacaksınız," diyor.

Pop müzik dünyasının en büyük bestecilerinden Aysel Gürel ise Zerrin Özer için şunları söylüyor: "Zerrin gerçek bir diva. Bu best of albümü pop müzikte yeni bir çağ açacak. Duygu yüklü sesiyle bizleri çok güzel yerlere götürecek, eğlenceli şarkılarıyla da mutlu edecek."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır