kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sırlar kayıp günlükte
Askeri cezaevinde öldürülen er Burak İnci'nin günlüğü kayıp. Annesi "Ajanda bulunursa, cinayet çözülür" diyor

Çorlu'daki 5. Kolordu Komutanlığı Askeri Cezaevi'nde faili meçhul bir cinayete kurban giden er Burak İnci'nin sırrını kayıp günlük çözecek. Evladının acısıyla yüreği dağlanan anne Aysel İnci, oğlunun sivil yaşamında ve askerliği süresince günlük tuttuğunu, cezaevinde de bir ajandayı günlük olarak kullandığını belirterek, ölümünden sonra kendilerine verilmeyen günlüğün bulunmasını istedi. Anne İnci, "Ajanda bulunursa, cinayet konusunda ipuçlarını da öğrenebiliriz" dedi. Aysel İnci "Oğlumun ajandasını istiyorum. Çocuğumu yok ettikleri gibi, o günlüğü de yok ettiler" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Milli Savunma Bakanlığı kabul etmese de, Burak İnci'nin ailesi, çocuklarının cezaevindeki uyuşturucu ticaretine bulaşmak istemediği için öldürüldüğünü, ajandasına bu konuyla ilgili notlar düşmüş olabileceğini ısrarla dile getiriyor.

'YOK ETTİLER'

Aysel İnci'nin iddiaları şöyle:
"Cezaevine de günlük tutmak için ajanda istemişti. Gönderdik. Orada da yazdı. Ama günlük kayboldu. Cezaevinde düzenli olarak günlük tuttuğuna eminim. Oğlum öldürüldükten sonra, babası eşyalarını almaya gittiğinde birçok şeyi eksik verildi. Bilekliği, eşofmanı, terlikleri, ayakkabısı, pijama, walkman, satranç takımı gibi eşyalarını vermediler. Günlüğü de verilmedi. Bana hiçbir şey verilmese olurdu. O ajandayı istiyorum... Çünkü orada Burak vardı. Elbiseleri hiçbir şey ifade etmez. Onu versinler... Neden verilmiyor? Mutlaka verilmemesi gereken bir şeyler yazmıştı. Normal bir yaşamı yazsaydı verilirdi. Bir günlük neden kaybolur? Vefat ettiği zaman her şeyinin teslim edilmesi gerekirdi. O günlük bize ait. Oğlumun yaşadıklarını yazıyor. Günlüğü istiyoruz. Yok ettiler günlüğü. Çocuğumu yok ettikleri gibi. O günlük birçok şeyi çözecekti. " Milli Savunma Bakanlığı'nın "Cezaevinde isyan çıktı. Burak isyan sırasında öldü" şeklindeki açıklamasına da inanmayan anne Aysel "Askeriyede faili meçhul olur mu?" dedi.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır