kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bağ-Kur'luya darbe
Bağ-Kur'un "Vakıf Gureba'da reçete yolsuzluğu yapıldığı" iddiaları nedeniyle bu hastaneyle sözleşmesini feshetmesi üzerine, kuruma bağlı hastalar perişan oldu

Vakıf Gureba Hastanesi ile yolsuzluk iddiaları üzerine sözleşmesini tek taraflı fesheden Bağ-Kur, kendi hastalarını zor durumda bıraktı. Birçok hasta karara ateş püskürerek, "Bizi ölüme mi terk etmek istiyorlar?" diyor.

Bağ-Kur'un kendi müfettişleri tarafından Vakıf Gureba Hastanesi'nde görev yapan bazı doktorların reçete yolsuzluğu yaptıkları iddiaları üzerine hastane ile sözleşmesini tek taraflı feshetmesi iki kurumun arasını açtı. Bağ-Kur'un aldığı karara ateş püsküren Vakıf Gureba Hastanesi Başhekimi Rıza Kutaniş, "Ortada yazılı bir belge yok. Hastane üzerinde rant çevrelerinin gözü var. Bakan Okuyan yanlış bilgilendiriliyor. 'Milyarlarca liralık yolsuzluk var' diyorlar. Ellerinde hiçbir bilgi ve belge yok. Münferit olaylardan dolayı insanları zor durumda bırakmaya kimsenin hakkı yok" dedi.

"558 MİLYAR ALACAK VAR"
Reçete yolsuzluğu iddialarını hastane yönetimi olarak incelediklerini belirten Kutaniş, olayın savcılığa intikal ettiğini ifade ederek şunları söyledi: "Yolsuzluk iddialarına adı karışan doktorlar ile konuştuk ve yönetim olarak gerekli işlemleri yaptık. Bu arkadaşlarımız bazı kanser hastalarına fazla ilaç yazmışlar. Bu ilaçlar da hastane de tedavi gören ve maddi durumu kötü olan hastalara verilmiş. Bir iki doktorun usulsüzlüğü olmasına rağmen, olayda kendilerine yönelik bir çıkar söz konusu değil. İyi niyetlerini yanlış olarak kullanmışlar. Bu yaşananlar maalesef devletin sağlık politikasında çıkan aksaklıklardan kaynaklanıyor."

Mert İNAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır