kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bebeği komaya soktu
Bursa'da Çarli adındaki maymun, henüz altı aylık Tuğçe'nin başını ısırıp hastanelik etti. Tuğçe'nin bakıcısının Çarli'yi 2 gün önce dövdüğü öğrenildi

Hürrİyet Mahallesi'nde, Orkide Kuş Evi'nin sahibi Oktay Güzel'in kapı önüne bağladığı Çarli isimli maymun, dehşet saçtı. Minik Tuğçe'yi komaya sokan saldırgan maymun, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre olay şöyle gelişti: Konfeksiyoncu Mehmet-Pınar Şenol çifti, bakıcı Emine Köseoğulları'ndan 6 aylık bebekleri Tuğçe'yi gezdirmesini istedi. Köseoğulları, minik Tuğçe ile Orkide Kuş Evi'nin önüne geldiklerinde kapı önünde bağlı bulunan Çarli'nin saldırısına uğradı.

BU ACI İLK DEĞİL
Saldırgan maymun, Tuğçe'yi başından ısırıp kanlar içerisinde bıraktı. Çevreden yetişenler tarafından önce bir polikliniğe götürülen Tuğçe'ye kuduz ve tetanoz aşısı yapıldı. Daha sonra Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tuğçe, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Talihsiz yavrunun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Bu arada, 10 ay önce bir bebeklerini bronşitten kaybeden Mehmet-Pınar Şenol çifti, minik yavrularının uğradığı saldırıyı öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Genç çiftin şikayeti üzerine gözaltına alınan maymunun sahibi ve Orkide Kuşevi'nin işletmecisi Oktay Güzel'in bir hırsızlık olayına da adının karıştığı ortaya çıktı. Polis tarafından Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne götürülen Vervet ırkı maymun, kontrolden geçirildi.

KİN GÜTMÜŞ
Bursa Zoo Hayvanat Bahçesi Müdürü Veteriner Hekim Celal Yıldız, maymunun saldırısının altında kıskançlık ya da intikam duygusunun yattığını söyledi. Maymunların sevimli, ancak son derece kıskanç ve kindar hayvanlar olduğunu söyleyen Yıldız, "Çarli, bebeği kıskanıp onun yerine kucakta olmayı istemiş olabilir. Hayvanın saldırganlığı sahibinin yeterince sevgi ve ilgi göstermemesinden de kaynaklabilir. Çarli'nin 2 gün önce Tuğçe'nin tokasını almak isterken bakıcısı tarafından dövüldüğü söyleniyor. Eğer bu doğruysa hayvan kin gütmüştür. Her ne olursa olsun bu onun sevgiye ve ilgiye muhtaç olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

İbrahim ÖGE/Hakan KARABAY


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır