kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mevsimler normale dönüyor
Türkiye ile ilgili NASA bulgularını doğrulayan Prof. Kousky, "El Nino'nun gidişiyle tüm dünyada iklim normale dönecek. Avrupa'nın doğu ve kuzeyi zor bir kış yaşayacak" dedi

AMERİKA Ulusal Hava Durumu Merkezi'nin Maryland eyaletinde bulunan İklim Tahmin Merkezi araştırmacılarından Vernon Kousky, "Tüm dünyada iklim koşullarını alt üst eden El Nino ile La Nina'nın etkileri ancak sona erdi. Bu durumda dünya, normal hava koşullarına kavuşacak. İklimler normale dönecek. Ancak halk, ilk dönemde bazı şaşkınlıklar geçirebilir. Örneğin birkaç yıldır Avrupa'da kışlar daha ılıman geçiyor. Bu sene yoğun kar yağışı ve soğuklar bölge halkına ağır gelebilir. Ama normal olan bu." diye konuştu.

SELLERE HAZIRLANIN
Colarado eyaletindeki "Ulusal Oşinografik ve Atmosferik Dairesi İklim Merkezi" ise önümüzdeki 6 ay içinde pek çok bölgede mevsim normallerinin üzerinde yağmur yağacağını açıkladı.

İlk olarak 1987'de görülen El Nino, Pasifik Okyanusu'ndaki ısı değişiklikleriyle ekvator ve çevresinde oluşan bir fırtına. Fırtınanın en büyük özelliği, kış aylarının mevsim sıcaklığının altında seyretmesi. El Nino'nun kardeşi olarak anılan La Nina ise, El Nino'nun tersine Pasifik Okyanusu'nun soğumasıyla ortaya çıkıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır