kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kara kışa hazır olun
NASA araştırmaları, Türkiye'nin, kar ve tipinin hakim olduğu zor bir kış geçireceğini, sonbaharda ise bol yağmur yağacağını gösterdi

Amerika'da faaliyet gösteren üç ayrı bilim merkezi, iklim çalışmalarının sonuçlarını açıkladı. Zaman zaman birbirini destekleyen, kimi zaman da birbirini tamamlayan bu araştırmaların sonuçlarına göre, "Bu sonbahardan itibaren alışılmışın dışında iklim olayları yaşanmayacak.

Her şey ilkokulda öğretildiği gibi olacak; yani sonbahar serin ve yağışlı, kışlar soğuk ve karlı, ilkbahar ılık, yazlar ise sıcak geçecek."

Bu araştırmaların Türkiye'yi ilgilendiren bölümü ise Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) raporlarında yer aldı: "Son yıllarda Türkiye'de hafif geçen kışlar, bu yıl etkisini gösterecek. Avrupa'nın kuzey ve doğusunu etkisi altına alacak soğuk ve karlı hava, Türkiye'de de görülecek. Türkiye'de bu kış yoğun kar ve tipi olacak."

NASA, sonbahar mevsimi konusunda da uyardı. Araştırmacıların bulgularında "Birkaç senedir ılıman geçen kışlar, ilkbaharı andıran sonbaharlar sona erecek. Avrupa'da bu sonbahar da yağış çok olacak, sık sık sel baskınları yaşanacak" denildi.

1987 KIŞI GİBİ
BİLİM ADAMLARININ uyardığı düzeyde kış, Türkiye'de son olarak 1987'de yaşandı. Özellikle 5-6-7 Mart'ta görülen ve ay boyunca etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, tüm Türkiye'de hayatı felç etti. İstanbul'da tüm ulaşım aksadı, halk evinden çıkamadığı için bakkallardaki pek çok maddenin stoğu tükendi... Sonuçta eriyen karlar sokaklarda çamur seline yol açtı.

Savaş SÜZAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır