kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fatih Terim kitap yazıyor
Floransa'yı ziyaret eden Türkler, Fatih Terim'i görmeden dönmüyor. Son olarak bir kongre için Floransa'da bulunan Türk doktorlarla sohbet eden Fatih Terim, "Artık parayla konuşacağım" diyor

İtalya'nın Floransa kentinde düzenlenen Avrupa Akciğer Kongresi ve 10'uncu Solunum Hastalıkları Kongresi'nde Türk doktorlar, dünyanın farklı ülkelerinden ünlü bilimadamlarının yer aldığı bir bilimsel toplantı yerine Fiorentina Takımı'nın Türk Teknik Direktörü Fatih Terim'i dinlemeyi tercih etti.

Türkiye'den çeşitli hastanelerin bölüm başkanları, profesör doktorlarının yer aldığı geniş bir topluluğa seslenen Fatih Terim, kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi. "İradem çok kuvvetlidir. İsteyip de yapamadığım hiç birşey yoktur" diyen Terim ekledi, "1 Ocak 1999'da sigarayı bıraktım. Televizyonda elimde çok çirkin duruyordu. Günde 2-3 paket Davidoff Magnum içen bir insanın sigarayı bir anda bırakması pek kolay değil. Ama örnek insanların örnek olması gerekiyor!"

SİYASETE HAYIR
Yaz aylarında 11 yıl boyunca Torino'ya gittiğini, İtalya'yı çok sevdiğini bu yüzden Fiorentina'yı seçtiğini belirten Terim, "Artık Türkiye için yaşamaya evet, Türkiye'de yaşamaya hayır" diyor. "Siyaseti düşünür müsünüz?" sorusuna ise bakın nasıl yanıt veriyor Fatih Hoca, "Siyaseti meslek veya sanat gibi görüyorum. Ama kendimi mitinglerde düşünemiyorum. Zorla toplanmış bir halka yapılamayacak şeyler söyleniyor. Bunlar bana göre değil. Ayrıca ben bir şeyleri değiştirmeden duramam. O zaman birilerinin de ayağına basacağım."

Emekliliği hiçbir zaman düşünmediğini söyleyen Terim, hayatının sonuna dek farklı misyonlar yüklenerek çalışmaya devam edeceğini, 10 yıldır tatil yapmaması ve sinemaya gitmemesinin de bunun kanıtı olduğunu söylüyor. Terim, şu günlerde "21. Yüzyılda Kulüpler Nasıl Olmalı?" diye bir kitap yazmaya başlamış.

'DOLDURUŞA GELDİM'
Fatih Terim, konuşmasında zaman zaman Türk basınına da çattı. Faruk Süren'le kavgasında basının dolduruşuna geldiğini söyleyen Terim, "Artık ağzımı açmaya korkar hale geldim. Ben de insanım bu kadar üzerime gelinmesin" dedi. Evine Türk televizyonlarını bağlatmayan ünlü hoca, her hafta telefonunu değiştirmek zorunda kalıyormuş. "Gecenin 12'sinde demeç almak için telefon ediliyor. Bu, dünyanın neresinde görülmüş?" diyen Fatih Terim, bir halkla ilişkiler şirketiyle anlaştığını ve Batıdaki örneklerinde olduğu gibi parayla konuşacağını açıkladı. Herşeye rağmen paraya önem veren bir insan olmadığının altını çizen Fatih Terim, "Yoksa 7.6 milyon dolara hayır diyecek kimse yoktur" dedi.

Meltem PUSAT


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır