kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cimbom'a son kupa borsadan
Galatasaray Sportif'in halka arzını İktisat Yatırım yapacak. Satış en geç Kasım'da

Cimbom borsa için bastırıyor. Galatasaray Sportif A.Ş'nin halka arzının, Başkan Faruk Süren'in açıkladığı tarih olan 12 Ekim'e yetiştirilmesi için zamanla yarışılıyor. Şirket hisselerinin yüzde 10-15'lik bölümünün 12 Ekim'de olmasa da Kasım başında borsaya gelmesi bekleniyor. Halka arzda liderlik için koyu bir Galatasaraylı olarak bilinen Erol Aksoy'a ait İktisat Yatırım'ın seçildiği kaydediliyor.

PROSEDÜR UZUN
Galatasaray'ın başlattığı halka arz atağına rağmen kulübün önünde önemli bir prosedür var. Şirket hisselerinin borsada satışı için SPK'ya ana sözleşme değişikliği izni başvurusu yapıldı. Bu iznin kısa süre içinde çıkması bekleniyor. Ama iş bununla da bitmiyor. Kulüp, SPK'dan çıkan ana sözleşme değişikliği izninin ardından şirketin genel kurulunu toplmayacak. Genel Kurul'da halka arz kabul edilecek ve bunun ardından yine SPK'nın kapısına gidilecek. SPK, Galatasaray Sportif A.Ş'nin halka arz başvurusunu değerlendirmeye alacak. Kabul edildiği taktirde satış işlemine başlanacak.

Son dönemde hem spor, hem de ekonomide sıkça karşılaşılan gündem maddelerinden biri olan AIG'yle ortaklık konusu ise halka arzı etkilemeyecek.

Şirket hisselerinin halka arzı için Galatasaray'ın AIG'yle anlaşma yapması gerekmiyor. Çünkü halka arz ve AIG'ye hisse satışı ayrı ayrı konular. Kuracağı şirketin hisselerinin yüzde 21'ini AIG'ye satmayı planlayan Galatasaray, böylece bir finansal ortaklık yapacak. AIG bu hisseleri daha sonra borsada ya da başka bir müşteriye satabilecek. Halka arzda ise satış aracı kurumlar aracılığıyla borsadaki yatırımcılara gerçekleştirilecek. Yani Galatasaray'ın AIG'yle ortaklık kurmadan halka açılamaması gibi bir durum söz konusu değil. Fakat arzdan önce bu tür bir ortaklığın kurumsal kimlik açısından yapacağı katkının şirketin değerini artırabileceği belirtiliyor.

FİYAT KONUSU
Galatasaray'ın halka arz büyüklüğünün ne kadar olacağı konusunda şu ana kadar yapılmış net bir açıklama yok. Ancak şirket hisselerinin yüzde 21'inin satışı karşılığında AIG'den 20 milyon dolar gelir sağlanması hedefleniyor. Bu durumda şirketin piyasa değeri 95 milyon dolar oluyor. Ancak bu tip finansal ortaklıklarda şirketlerin değeri halka arza göre oldukça iskontolu hesaplanıyor. Yani Galatasaray Sportif'in borsadaki satış fiyatı üzerinden toplam piyasa değeri 95 milyon doların üzerinde olacak. Borsa kulislerinde ise 140 milyon dolarlardan bahsediliyor.

Oğuz KARAMUK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır