kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Nokia'dan 'chat'li cep telefonu devri
Nokia'nın yeni modeli Nokia 3310 ile cep telefonu kullanıcıları hareket halindeyken bile chat yapabilecek

Almanya'nIn Obernhausen kentinde düzenlenen 'heyecanı yakala, genç kal' sloganlı uluslarası gençlik etkinliği ile Eylül ayı içersinde piyasaya çıkacak chat özelliği bulunan modeli Nokia 3310'u tanıttı. Genç müşterileri hedefleyen Nokia 3310, chat fonksiyonu sayesinde cep telefonu kullanıcılarına hareket halindeyken cep telefonlarındaki mesaj sistemi ile chat yapabilme imkânını sağlıyor. Geliştirilmiş SMS servisi sayesinde, Nokia 3310 chat modundayken chat mesajları gönderim ve alım işevini gerçekleştirebiliyor.

Bu modelin diğer bir özelliği ise isim gizleme imkanı da sunan telefonda chat yapılırken beş harfli özel takma ad kullanılabilmesi. Küçük, ince ve 133 gram ağırlığındaki Nokia 3310, ayrıca mesajları birleştirme kapasitesine sahip olduğu için, standart SMS mesajlarının üç katı uzunluğunda mesaj gönderebiliyor. Telefonun menüsüne hızlı erişim sağlayan Nokia Navi tuşunun da bulunduğu model EGSM 900 şebekelerinde de çalışabiliyor.

GÖSTERİŞLİ TANITIM
Modelin tanıtımı için Obernhausen kentinin alışveriş ve eğlence merkezi Cento'da 2 Eylül'de düzenlenen ve 10 ile 25 arası yaşlardaki binlerce çocuk ve genç dünyaca ünlü sporcuların katıldığı çeşitli board sporlarında yapılan yarışmaları izlediler. Etkinlik öncesinde Nokia'nın Avrupa ve Başkan Yardımcısı Annsi Vanjoki, "Bundan 14 ay önce piyasaya Nokia 3210'u sunduk. Mesaj kullanımı ve pazarın nasıl geliştiğini öğrenmemiz için 14 ayımız oldu. Buna yanıt olarak Nokia 3310'u geliştirdik" dedi.

Volga ÇAĞLAYANGİL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır