kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
SABAH'tan Bilişim Fuarı'na tam destek
SABAH, Bilişim 2000 Fuarı boyunca ilk kez günlük Bilişim Eki yayımlayacak. Sabah yarın yayımlanacak Bilişim Kurumsal ve Bilişim Ev-Ofis ekleri ile bilişim sektörüne tam destek verecek

Teknoloji tutkunlarının merakla beklediği Bilişim 2000 Fuarı yarın açılıyor. Özellikle yabancıların büyük ilgisini çekmesi beklenen fuara, 3 kıtadan 12 ülke katılıyor. 150 bin kişinin gezmesi beklenen fuara Sabah Gazetesi, düzenleyeceği konferanslar ve fuar boyunca çıkarılacak olan Bilişim Eki ile tam destek veriyor.

Medi Grup Genel Müdürü Ayşe Sarıoğlu Erman, Bilişim 2000 Fuarı çerçevesinde Sabah Gazetesi'nin gerçekleştireceği etkinlikleri anlattı.

* Sabah Gazetesi olarak yarın resmi açılışı gerçekleşecek Bilişim 2000 Fuarı'nda yer alacağınızı biliyoruz. Sabah Bilişim 2000'e nasıl bakıyor?

Sabah Gazetesi Bilişim 2000'e birkaç farklı pencereden bakıyor. Birincisi Türkiye'de fuarcılığın gelişimine verdiği destek, ikincisi bilişim özelinde bilgi ve iletişim sektörüne olan duyarlılığı, üçüncüsü Bilişim Fuarı'na ilgi gösteren firma ve nihai kullanıcılara karşı olan sorumluluğu.

* Bilişim 2000 Fuarı'na Sabah nasıl hazırlandı?

Bilişim 2000 Fuarı'na Sabah'ın getirdiği en büyük yenilik günlük fuar özel gazetesi yayımlamak oldu. Bu özel çalışma 6-10 Eylül tarihleri arasında hergün bir önceki günün faaliyet ve aktivitelerine, sektörle ilgili haberlere ve yeni ürünlerin tanıtımına yer verecek. Bir basın kuruluşu olarak Bilişim 2000 için yapılabilecek en büyük hizmet fuardaki bilgiyi okuyucuya taşımak olacak. Takdir edersiniz ki gündelik bilgi akışını sağlayacak böyle bir gazete hazırlamak hem teknik açıdan hem de altyapı açısından Türkiye'de her basın kuruluşunun üstesinden kolaylıkla gelebileceği bir icraat değil.

6 Eylül'de iki tane sektör ekimiz var. Çünkü burada da uzmanlaşmaya göre bir ayrım yaptık. Birincisi iş çözümleri ve programlarını işleyeceğimiz kurumsal ekimiz. İkincisi de kablosuz hayat, e-home, mobilize insan ve ofisi işleyeceğimiz ev & ofis ekimiz. 7-10 Eylül tarihlerinde de Turkcell'in sponsorluğunda yayınlayacağımız güncel fuar eklerimiz olacak.

* Sabah gazetesinin bilişim konferanslarına ne tür bir katkısı olacak?

6 Eylül'de TÜYAP Beylikdüzü'nde, Sabah'ın düzenlediği konferansta 2000'in en iyi 25 fikir listesine girmiş Menekşe Gencer "yeni ekonomi ve kadınların değişen rolleri" konusunu işleyecek. Menekşe Gencer MG, Springboard 2000 isimli 'Kadınlar tarafından yönetilen işler' konferansına Hillary Clinton ile katılmıştı. 7 ve 9 Eylül tarihlerinde Lütfi Kırdar'da İşte İnsan'ın düzenlediği yeni ekonomide insan kaynakları yönetimi ve yeni ekonomiyle birlikte önem kazanan meslekler konulu iki ayrı konferans var. Bu konferanslarımızdaki konuşmacımız Kaliforniya Eyaleti'ndeki Silikon Vadisi bölgesinde internet cihazları konusunda şirket yöneticisi olarak çalışmış, halen Lucent Türkiye'nin Genel Müdürü olan Şahin Tulga.

Yazarlarla konferans
* Sabah Gazetesi'nin yazarları ile fuar ziyaretçileri arasında bir diyalog olacak mı?

Ziyaretçiler Sabah standında zaman tünelinde bir gazetenin basım öyküsünü yaşama imkânına sahip olacak. Sabah yazarları Necati Doğru, Murat Birsel, Zülfü Livaneli, Hıncal Uluç, Salih Memecan, Ziya Şengül ve Yeni Binyıl yazarları Soli Özel ve Haşmet Babaoğlu, Beylikdüzü'ndeki stand ziyaretçilerinin video konferans yoluyla sorularını yanıtlayacaklar. Ziyaretçiler ayrıca Kiokslardan günlük bir gazetenin nasıl basıldığını adım adım izleyebilebilecek. Turkport üzerinden 5 soruluk anket yapılacak ve bu ankete katılanlara çeşitli armağanlar verilecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır