kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Picasso'yu Picasso yapan migren hastalığıymış
Hollanda'nıI Leiden Tıp Fakültesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, Pablo Picasso'nun başarısının sırrı geçirdiği migren krizlerinde gizli. Araştırmayı yürüten Prof. Michel Ferrari, ressamın 1938-1939 yılları arasında çizdiği ünlü "çift görüntülü çıplak portrelerini" migren hastalarının çizdiği resimlerle ve anlattıklarıyla karşılaştırdı. Ferrari, hastalarının çizdikleriyle Picasso'nun eserleri arasında büyük benzerlikler ortaya çıkardı. Hastaların da tıpkı Picasso'nun tablolarındaki gibi, resmini çizdikleri insanları parçalanmış bir şekilde ve yüzlerinin bir tarafını diğerine göre daha yüksekte gördüklerini söyledi.

Sigara üreticisinden "bilimsel" rüşvet
Dünyanın en büyük sigara üreticilerinden Philip Morris'in İsveç'teki bilimadamlarına rüşvet vererek pasif içiciliğin zararlarının ispat edilmediğine dair açıklamalar yaptırdığı öne sürüldü. Danimarka'da yayınlanan Jyllands-Posten gazetesi, firmanın yıllardır doktorlara rüşvet verdiğini, doktorların da buna karşılık "bilimsel açıklamalar" yaptıklarını iddia etti. Philip Morris Danimarka'daki bir derneğe de Eski Dışişleri Bakanı Uffe Ellemann Jensen'in basın toplantılarına sigarayla çıkmasını sağlamasına karşılık para teklif etmişti.

Alman doktordan saçma bahane
Almanya'da yaşayan Fatma Elaldı'ya, Almanca bilmediği gerekçesiyle kalp nakli yapmayı reddetmesiyle gündeme gelen Bad Oeynhausen Kalp Merkezi Başhekimi Prof.Dr. Reiner Körfer, "Bu ne biçim doktor" dedirten açıklamalarına devam etti. Focus dergisine konuşan Körfer, "Hastanın anlayış noksanlığı sadece lisanda değildi. Eğer biri, nasıl bir sağlık sorunuyla karşı karşıya olduğunu anlayamıyorsa, yaşama şansı düşüktür" dedi.

AB üyeliğine Kıbrıs şartı
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Panayotis Beglitis, AB üyelerinin Türkiye ile katılım ortaklığı belgesinin hazırlanışında Helsinki kararlarının temel alınması gerektiği, ancak Kopenhag kriterleri, Türk-Yunan ilişkileri ve Kıbrıs konusunun da dikkate alınması gerektiği kanaatinde olduklarını söyledi. "Bu iş güç ve bunun için etkili bir yol bulunmalıdır" diyen Beglitis, Papandreu'nun AB'den, 12 Eylül'de New York'ta başlayacak 4'üncü tur Kıbrıs dolaylı görüşmeleri için soruna çözüm bulunması yolunda açık bir destek mesajı göndermesi talebinde bulunduğunu belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır