kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Giderayak bombalayacak
Lenf bezi kanseri yüzünden durumu ağırlaşan Irak diktatörü Saddam'ın, Kasım ayındaki Amerikan başkanlık seçimlerini fırsat bilip Kuzey Irak ve İsrail'i Scud yağmuruna tutacağı iddia ediliyor

Günleri sayılı olduğu iddia edilen Irak diktatörü Saddam Hüseyin'in ölmeden önce Ortadoğu'yu kana bulamak niyetinde olduğu belirtiliyor. Yakalandığı lenf bezi kanserinden kurtulamayacağını anlayan, yıllardır reddettiği kemoterapiyi kabul eden ve küçük oğlu Kusay'ı halefi seçen Saddam, çok değil önümüzdeki Kasım ayında saldırıya geçecek. Amerika'da son 1 yıldan bu yana kapalı kapılar ardında istihbarat yetkililerinin yaptığı gizli toplantılar sonunda gün ışığına çıktı ve Saddam'ın "giderayak" İsrail ve Kuzey Irak'ı bombalayacağı haberleri dış basında geniş yer almaya başladı.

SEÇİM BOMBASI
Amerikalı istihbarat uzmanları, saldırı tarihini de veriyorlar: Kasım ayı. Saddam'ın 2 ay sonraki Amerikan başkanlık seçimlerini beklediğini iddia eden uzmanlar, "Amerika'nın seçimlerle ilgilendiği bir dönemde saldırının gerçekleşmesini bekliyoruz" diye yorum yaptı. Tüm bu tartışmalar, geçtiğimiz ay İsrail'in hiç neden yokken topraklarına Patriot bataryaları yerleştireceğini açıklamasıyla başladı. Herkes İsrail'in aldığı bu kararı sorgularken, İsrail'in Amerika'nın uyarısı sonrası Saddam'ın Scud füzelerine karşı Patriotlar'ı hazırladığı ortaya çıktı.

SUİKAST KORKUSU
Öte yandan ölümle pençeleşen Saddam'ın Iraklı doktorlara güvenmediği iddia ediliyor. Saddam'ı yabancı doktorlardan oluşan uzman ekip özel kliniğe çevrilen Bağdat'taki saraylarından birinde yoğun bakıma aldı. Saddam'ın özel sekreteri Abed Hamit'in başında bulunduğu bir komite tarafından apar topar Bağdat'a getirilen ekipte 3 Fransız, 1 Alman ve 1 İsveçli doktor bulunuyor. Yabancı doktorlara servet ödemekten çekinmeyen Saddam, kliniğe Iraklı doktorları "güvenlik nedeniyle" sokmuyor.

Uzmanların yorumlarına göre Saddam, Iraklı doktorların bilgi ve becerilerine ve kendisini tedavi edebileceklerine inanmıyor. Ancak daha büyük kaygısı, saraya girecek olan görevlilerin Saddam'ın fotoğraflarını ve filmlerini çekerek yayınlaması. Bir başka yoruma göre ise diktatör, Irak'lı muhaliflerinin sağlık görevlisi kılığında sarayına girerek kendisine suikast girişiminde bulunması.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır