kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Selanik Fuarı'nda 'turizm' skandalı
Bugün 3'üncü gününe giren 65'inci Selanik Fuarı'nda Türk firmalarının kaliteli mallarının yanı sıra Türkiye Turizm Bakanlığı'na ait "boş" stand konuşuluyor.

Çünkü Türkiye'nin turizm tanıtımı için açılan standda bakanlığın görevlendiği tek bir yetkili dahi bulunmuyor. Atina'daki Türk büyükelçiliği ve Selanik'teki başkonsolosluk yetkilileri de bu durum karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedikleri belirterek, standı kendileri açmadığı için bir yetkili göndermediklerini açıkladı. Turizm Bakanlığı'nın açtığı standa Türkiye'den birini göndermemesiyle ilgili olarak ilginç bir iddia var: Bakanlık, Selanik'e göndereceği görevlilere günde 100 dolardan fazla harcırah veremiyordu. Selanik'te resmi görevlilere ayarlanabilecek bir otelde 1 gecelik oda fiyatı ise 90 dolar... Selanik'e gelecek yetkililerin kendi ceplerinden para ödemek istemediği için fuara bir görevli gönderilemedi. İddiaya göre, bakanlığın hazırladığı broşürleri de "gönüllü" olan Türk firmaları dağıttı.

'Selanik'e Kasım'da gideceğiz'
Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Hüsnü Gümüş fuardaki stand skandalıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: Ticari ürünlerin tanıtıldığı, defilelerin yapıldığı fuarın bakanlıkla bir ilgisi bulunmuyor. Fuarı organize eden firma, bizden Türkiye'yi tanıtıcı döküman istedi. Bu tip fuarlara bakanlık tanıtıcı yayınlar gönderir. Onlar, bu dökümanları fuar alanında bir deske (masaya) koymuşlar. Dolayısıyla (bakanlığın standı) sanılan yer burasıdır. Fuara erken saatte gidenler, deskin başında görevli bulamamış olabilir. Firma ile haberler üzerine konuştuk, aksaklık olmadığını söylediler. Selanik'te Turizm Fuarı Kasım ayında yapılacak. Turizm Bakanlığı olarak biz de katılacağız.

Stelyo BERBERAKİS


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır