kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Londra faciadan döndü
Tam 700 yolcu taşıyan Virgin Atlantic ve United Airlines uçakları, kule görevlilerinin iş yoğunluğu nedeniyle Londra parlamentosunun üzerinde çarpışma tehlikesi atlattı

SON ANDA FARK EDİLDİ
YAKLAŞIK 15 gün önce meydana gelen, ancak basına ve kamuoyuna yeni açıklanan olay şöyle meydana geldi: Londra'daki Heathrow Havaalanı'na iniş izni bekleyen Boeing 777 ve Boeing 747 tipi iki yolcu uçağı, aynı anda saatte 450 kilometre hızla şehir üzerinde turluyordu. Bir süre sonra birbirlerine paralel uçmaya başladılar. Tam 700 yolcu taşıyan uçakların arasında 200 metre mesafe kaldığını ve rotalarının en fazla 10 saniye içinde kesişeceğini fark eden kule görevlileri, hemen otomatik alarm cihazını devreye soktu.

'HEMEN SAĞA DÖNÜN'
KULE, alarmın ardından United Havayolları'na ait olan Boeing 777'nin pilotuna 3 kez art arda 270 derece sağa dönmesini söyledi. 278 yolculu uçağın pilotu kuleye şu cevabı verdi: "Acil önlem alındı. Diğer uçak hemen altımda." Kokpit penceresinden birbirlerini gören pilotlar, kulenin son anda yaptığı uyarı sayesinde Londra parlamentosu üzerinde yönlerini değiştirip olası bir faciayı önledi. Skandal olarak nitelendirilen olayın, hava trafik merkezindeki personelin, aynı anda çok sayıda uçağı kontrol etmesinden kaynaklandığı öne sürüldü.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır