kapat

05.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Lösemili Kemal'e duygu yüklü veda
Hastalığı nedeniyle şubat ayından bu yana Londra'da tedavi gören ve 30 Ağustos'ta hayatını kaybeden Kemal Saraçoğlu, dün toprağa verildi

Kemal Saraçoğlu'nun Lefkoşa Selimiye Camii'nde dün düzenlenen cenaze törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mustafa Akıncı, Demokrat Partisi Başkanı Serdar Denktaş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ertuğrul Apakan ile birçok siyasetçi ve gazeteci katıldı.

Törene katılamayan siyasetçiler de baş sağlığı mesajlarını iletti. Cenaze, öğle namazının ardından gözyaşları arasında Lefkoşa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KIBRIS'IN SİMGESİ
Rum gazetecilerin de katıldığı ve oldukça kalabalık olan törende, Kemal ile aynı hastalığa yakalanan ve bir süredir ABD'de tedavi gören Andreas Vasiliu'nun babası Vasos Vasiliu bir konuşma yaparak "Kemal, oğlumla tanışmak istiyordu. Ancak bu artık malesef mümkün değil. Kemal'in cenazesinde bulunmayı görev bildim. Onu hiç tanımamama rağmen, oğlumun bir arkadaşı olarak benimsedim. Bu dostluk iki toplumu birleştirecek kadar olağanüstüydü" dedi. Kemal Saraçoğlu'nun ölüm haberini aldığında gözyaşlarına hakim olamadığını bildiren Vasos Vasiliu, Kemal ve Andreas'ın Kıbrıs'ın simgesi olduklarını söyledi. Ekim ayında Amerika'ya dönecek olan Andreas da şu an Kıbrıs'ta ancak Kemal'in hayatını kaybettiğini bilmediğinden cenaze törenine katılmadı.

Cenaze törenine katılmak için Birleşmiş Milletler'in özel izniyle Rum Kesimi'nden Kıbrıs Türk Kesimi'ne geçen Andreas'ın babası Vasos Vasiliu, SABAH'a yaptığı açıklamada: "Gerçekten çok üzgünüm. Kemal'e "hoşçakal" demeye ailesine de destek olmaya geldim. Bu bir insanlık görevi" dedi.

Doktorların Andreas'ın durumu için umutlu olduklarını söyleyen baba Vasos, "Görüyorsunuz işte, ne olacağı belli olmuyor. Yalnızca umuyoruz" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır