|
Babasına yaşama şansı veren bebek
İlk kez bir bebek, gözlerini açar açmaz babasına olan borcunu ödedi. Hem de göbek bağıyla...
DOÇ. Dr. Yıldırım Seyithanoğlu.Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi... Seyithanoğlu yaşamını, insanların acısını dindirmeye, hayat vermeye, geleceğin doktorlarını yetiştirmeye adadı. Ama yakalandığı amansız hastalığa çare bulamadı. İlik kanseri olan Doç Dr. Seyithanoğlu'nun ölümü yenebilmesi için tek şansı doğacak olan yavrusunun kanıydı. Ve babasının dört gözle beklediği Ege bebek dün hayata, "merhaba" dedi. Doç. Dr. Seyithanoğlu, dün oğlunu kucağına aldığında, diğer babalardan farklı bir mutluluğu da yaşadı. Çünkü, hayata gelen oğlu aynı zamanda ona da hayat verecekti....
Doç. Dr. Yıldırım Seyithanoğlu ile hakim eşi Nilgün Seyithanoğlu'nun ikinci oğlu, dün Amerika'da Herman Hospital'da dünyaya geldi. 3 kilo 250 gram ağırlığında doğan bebeğe Ege adı verildi. Ege bebeğin kesilen göbek bağı her yıl doğan milyonlarca bebeğin göbek bağı gibi çöpe atılmadı. Çünkü oradaki kan bir hazine değerinde. Doktorlar, Ege'nin göbek bağını hemen korumaya aldılar. Kord kanı adı verilen bu kanda bulunan kemik iliği hücreleri laboratuvarda çoğaltılıp, babası Seyithanoğlu'na ameliyatla nakledilecek.
HAYATIMI KURTARACAK
Oğlu Ege'yi kucağına aldığında gözyaşlarını tutamayan, "Dünyaya getirdiğim yavrum benim hayatımı kurtaracak" diyen Seyithanoğlu, başından geçenleri şöyle anlattı: "İstanbul'da bir gösteri izlerken aniden ateşim yükseldi, fenalaştım. Bacağımdaki bir enfeksiyon antibiyotik tedavisine rağmen iyileşmeyince kan sayımına bakıldı ve düşük olduğu belirlendi. Kemik iliğimdeki 20 namaralı kromozomun kısa bacakları da kopuk bulundu. Bu çeşitli nedenlere dayanabilir. Başta radyasyona maruz kalmak. Kardiyologlar meslek dolayısıyla bir rontgen teknisyeninden daha fazla radyasyona maruz kalıyorlar... Ayrıca askerliğimi de de tam Cernobil faciası sonrası Ardahan'da yaptım.. Çevre, hava ve su kirliliği ile vücutta oksidasyon sağlayan kimyasal artıklar.
Örneğin ilaçlandıktan iki hafta sonra toplanması gereken mahsül hemen toplanıp pazara çıkarılınca yıkama ile arıtılamayan kimyasallar istenmeden alınmış oluyor. Ayrıca bir yandan hayatımızı kolaylaştıran teknolojinin sunduğu araç gereçlerin yan etkileri ile de bir bedel ödüyoruz... Ama şimdi, dünyaya getirdiğim yavrum Ege, benim hayatımı kurtaracak. Ege hem doğmakla hem de bana hayat vermekle iki mutluluğu birden yaşattı..."
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|