kapat

28.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Armutlu tart teten
Malzemesi:
* 250 gr. un
* 125 gr. margarin
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı süt
* 5 adet armut
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı tereyağ

Karamel sos için:
* 100 gr. şeker
* 50 gr. su

HAZIRLANIŞI:
Unu, margarini, yumurtayı ve sütü karıştırarak yoğurun. Hamur kıvamına getirin. Diğer tarafta küçük bir tavada 100 gram şekeri ve 50 gram suyu karamel kıvamına gelene dek pişirin. Fırın tepsisine ilk olarak karamel sosu dökün. Üzerine kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarttığınız armut dilimlerini yerleştirin. Armutların üzerine bir çorba kaşığı şeker gezdirip ufak tereyağı parçaları atın. Son olarak da tart hamurunu kalıbın çapında açarak meyvelerin üstünü kaplayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptaki tartı meyveler üste gelecek şekilde ters çevirerek servis tabağına alın. Arzuya göre dondurma veya krema ile servis yapabilirsiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır