|
Armutlu tart teten
Malzemesi:
* 250 gr. un
* 125 gr. margarin
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı süt
* 5 adet armut
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı tereyağ
Karamel sos için:
* 100 gr. şeker
* 50 gr. su
|
HAZIRLANIŞI:
Unu, margarini, yumurtayı ve sütü karıştırarak yoğurun. Hamur kıvamına getirin. Diğer tarafta küçük bir tavada 100 gram şekeri ve 50 gram suyu karamel kıvamına gelene dek pişirin. Fırın tepsisine ilk olarak karamel sosu dökün. Üzerine kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarttığınız armut dilimlerini yerleştirin. Armutların üzerine bir çorba kaşığı şeker gezdirip ufak tereyağı parçaları atın. Son olarak da tart hamurunu kalıbın çapında açarak meyvelerin üstünü kaplayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptaki tartı meyveler üste gelecek şekilde ters çevirerek servis tabağına alın. Arzuya göre dondurma veya krema ile servis yapabilirsiniz.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|