kapat

10.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bıçaklı saldırıda "Berdan" iması
Sabah, bıçaklanan Murat Demirel'in askeri savcıya verdiği ifadeyi ele geçirdi. Demirel, "Bu olay, buzdağının görünen kısmıdır" dedi

Sabah, Sivas'taki birliğinde önceki gün bıçaklanan Murat Demirel'in, Genelkurmay Başkanlığı'ndan özel olarak görevlendirilen savcıya verdiği ifadenin içeriğini ele geçirdi. İşte Murat Demirel'in askeri savcıya verdiği ifade:

"Öncelikle gazetelerde iddia edildiği gibi özel bir odada değil, kışla emniyet birimi ve ani müdahale mangasının da bulunduğu 1 nolu koğuşta kalıyorum. Bunu da tespit edebilirsiniz. Koğuşa doğru arkadaşlarımla beraber giderken, arkamdan birisinin bana tekme attığını hissettim. Yanımdaki asker arkadaşlarımla beraber, bana tekme atan, yine asker kıyafetli şahsın arkasından koşmaya başladık. Amacımız bana tekme atan kişiyi yakalamaktı.

OLUK OLUK KAN GELDİ
Ben ve yanımdakiler, koşturmaya başladık. Ancak ben 150 metre koştuktan sonra sağ bacağımda bir ağrı ve aksama hissettim. Yere düştüm. Elimi arkaya attığımda kalçamın hemen alt kısmında bir bıçağın saplı olduğunu gördüm. Tereddüt etmeden bıçağı çekip çıkarttım. Bacağımdan oluk oluk kan akmaya başladı. Bunun üzerine iki arkadaşım koluma girdi ve beni birliğin revirine götürdüler. Burada ilk müdahale yapıldı. Sağlık görevlisi benim tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmeme karar verdi. Askeri ambülans ile sivil hastaneye getirildim. Hastane kayıtlarına göre kalçamın hemen altındaki yaranın 1.5 cm. olduğu tutanakta belirtildi. Ancak vücudumdaki yaranın 6 cm. derinliğinde olduğu belirgindir.

Bu olay neden oldu derseniz, Berdan Tekstil, Egebank'tan kredi almıştır ve bu kredi borcunu ödeyemeyerek zor duruma düşmüştür. Bankaya devletin el koymasından sonra bu paraları ödeyememiştir. Beni bıçaklayan şahsın da bu şirkette maaşlı olarak çalıştığı bilinmektedir.

'İŞİN BOYUTU FARKLI'
Ancak bu olay çok daha değişik ve farklı bir boyuttadır. Bu yalnızca buzdağının görünen kısmıdır. İnanıyorum ki, bu işi takip eden askeri yetkililer bu meseledeki gerçekleri tespit edip gün ışığına çıkaracaktır. Bundan hiç şüphem yoktur."

Diğer yandan Demirel'i bıçaklayan Serdal Alptekin'in özlük dosyasının incelenmesi sonucunda, ilginç bir gerçekle karşılaşıldı. Alptekin, 1991-1992 yıları arasında Bitlis'te er olarak askerlik yapmış, 1993'te sınava girip uzman çavuş olmuş, 1996 yılına kadar da Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev almıştı. Irak sınırı ve Mardin kırsalında PKK'ya yönelik operasyonlara katılan Alptekin görevinden kendi isteğiyle ayrılmıştı.

Geceyi Sivas Askeri Cezaevi'nde geçiren Alptekin, "Beni bu iş için hiçkimse azmettirmedi. Şirket zorda olduğu için maaşımı alamıyordum. Evliyim, 2 çocuğum var. Yapacak başka bir şey kalmadığını düşününce bıçaklamaya karar verdim" dedi.

Demirel, yeğeninin yanında
9. CumhurbaŞkanI Süleyman Demirel ise, 4 yıl önce sancak verdiği 5. Piyade Er Eğitim Tugayı'na yeğeni Yahya Demirel'i ziyaret etmek için geldi. Özel bir uçakla Sivas'a gelen Demirel'i Vali Yardımcısı Mehmet Onurcu, Tarım eski Bakanı Musa Demirci, Belediye Başkanı Osman Seçilmiş ve diğer yetkililer karşıladı. Demirel, burada basın mensuplarının ısrarlı sorularına "Burada hiçbir açıklama yapmayacağım" cevabını verdi. Demirel, daha sonra Sivas Askeri Hastanesi'ne geldi. Demirel'i burada da Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Esen karşıladı. Burada yeğeniyle görüşen Süleyman Demirel, dün saldırıyı öğrenince, "Maalesef yeğenim bir tecavüze uğramış. Bu ayıptır. Yargısız infazın sonu buralara kadar varır" demişti. Murat Demirel'in avukatı Mehmet Çelebi de, Tugay Komutanlığı'na giderek burada askeri yetkililerden olay hakkında bilgi aldı. Çelebi, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Yargı ne diyorsa o yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Berdan: Sorun yaşamadık
ALPTEKİN'İN Berdan Tekstil'de iki yıl önce güvenlik görevilisi olarak çalıştığını söyleyen Berdan Tekstil yetkilileri Alptekin'in 1998 yılının haziran ayında kuruluşlarından ayrıldığını belirttiler.

Berdan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Muhteşem Ekenler telefonlara çıkmadı. Şirketin halkla ilişkiler müdürü şirketlerinin halka açık olması nedeniyle açıklama yapamayacaklarını söyledi. Berdan Tekstil'in kredilerden sorumlu genel müdür yardımcısı ise Egebank'la daha önce ticari ilişkilerinin olduğunu ve bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadıklarını belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır