kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2 reform için KHK yöntemi
İçişleri Bakanı , Meclis'ten geçiremediği iki reform için Yetki Yasası'na dayanarak iki KHK hazırlayıp Başbakanlığa sundu

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Meclis'ten geçiremediği iki önemli reformu, Yetki Yasası'na dayanarak Kanun Hükmünde Kararnameye dönüştürdü. Tantan'ın hazırlayıp Başbakanlığa sunduğu 52 maddelik mahalli idareler reformu rötuşların ardından bakanların imzasına açılacak. Mahalli idareler reformunda yeralan düzenlemelerden bazıları şöyle:

* İSTİKLAL MARŞI: Belediye Meclisi'nin dönembaşı toplantısı ile seçimlerden sonraki ilk toplantısında görüşmelere başlanmadan önce Atatürk anıtına, belediye başkanı ve meclis üyelerince çelenk konulacak, saygı duruşu yapılacak ve İstiklal Marşı okunacak.

* AMBLEM TARTIŞMASI: Cadde, sokaklara isim verilmesi veya değiştirilmesi, beldeyi tanıtıcı amblem ve flamaların seçimi, belediye meclisinde üçte iki oy çoğunluğuyla karara bağlanabilecek. Son söz valinin olacak.

YEŞ MODELİ
Emniyet'te tayin ve terfileri ordudaki gibi şura modeline bağlayan ikinci reformla ilgili kararname de bakanların imzasına açıldı. Buna göre tayin ve terfiler, Yüksek Emniyet Şurası'nda karara bağlanacak, ordudaki disiplin emniyet teşkilatına da getirilmiş olacak. Politikacının etkisi asgariye indirilecek.

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır