kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Beşamel soslu tavuk
Malzemesi:
* 1 adet tavuk
* 2 yaprak defne
* Bir iki adet tane karabiber
* Tuz

Sosu İçin:
* 1 litre süt
* 100 gr. un
* 50 gr. tereyağ
* 50 gr. kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:
Temizlediğiniz tavuğun üstünü su ile doldurun. Defneyi ve tane karabiberi koyup harlı ateş üzerinde pişirin. Pişen tavuğu parçalara ayırıp ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın. Bunun için bir tencereye tereyağı koyun, yağ eriyince serperek un koyun ve karıştırarak kavurun. Bir litre sütü karıştırarak ilave edin. Bir çay kaşığı tuz ilave edip bir çay kaşığı kaşar peyniri rendesi atarak kaynatıp indirin. Üzeri kabuk bağlamaması için bir kaşık yağ ilave edip sıcak sıcak karıştırın. Tepsi içindeki tavuğun üzerine beşamel sosu dökün kaşar peyniri rendesi serpin, sıcak fırında yüzü kızarıncaya kadar bekleyin. Sıcak servis yapın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır