kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Valiler il sınırında karşıladı
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile dört bakan dün Ankara'dan karayolu ile Kayseri'ye gitti

Kayseri'ye giden güzergah boyunca 4 il sınırında valiler ve yüzlerce kişi bakanları karşıladı. Kurbanlar kesildi

Kırıkkale Valisi Behiç Çelik itiraf etti: "Karşılama belki büyük illerde yapılmayabilir ama bizde kesinlikle olmaz"

Valilerin il sınırlarında, bakanları karşılama ve uğurlama töreni yapmamalarını isteyen, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a, ilk darbe dün geldi ve "Sıkıyorsa karşılamasınlar" diyen, merkez valisi Recep Yazıcıoğlu da haklı çıkmış oldu.

Erciyes Kurultayı'na katılmak üzere Ankara'dan Kayseri'ye giden Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile 4 Bakan dün geçtikleri dört ilin sınırında da, görkemli biçimde karşılanıp uğurlandı. Valilerin de katıldığı karşılama törenlerinde kurbanlar kesildi, mehter takımları ile gösteriler yapıldı.

İLK DURAK KIRIKKALE
Bahçeli ve MHP'li Bakanlar Osman Durmuş,, Faruk Bal, Şuayip Üşenmez ile Enis Öksüz dün sabah kalabalık bir konvoy ile Ankara'dan Kayseri'ye hareket ettiler. Konvoyun yolu ilk olarak Ankara Kırıkkale sınırı yakınlarındaki Yahşihan ilçesinde kesildi. Bahçeli ve Bakanları Kırıkkale Valisi Behiç Çelik, Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan, İl Emniyet Müdür Vekili Celal Öztun, İl Jandarma Komutanı Yavuz Çınar, Milli Eğitim, Sağlık, Bayındırlık Sanayi ve Ticaret İl Müdürleri'nin de bulunduğu yaklaşık 500 kişilik bir grup ve Kırıkkale Belediyesi mehter takımı karşıladı.

İKİ SAAT BEKLEDİLER
Vali Behiç Çelik ve beraberindekiler, saat 10.10'da Yahşihan'a giriş yapan Bahçeli'yi saat 08.00'den itibaren beklemeye başladı. Kırıkkale'ye daha erken ulaşan Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu da Vali ve beraberindeki protokol heyeti ile birlikte, bir süre Bahçeli'yi bekledi.

VALİDEN İTİRAF
Vali Behiç Çelik, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın "il sınırında karşılama olmayacak" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Sayın Başbakan Yardımcısı, burada karşılanacağı için bekledim. Karşılamama uygulaması, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde yapılabilir. Ama böyle küçük illerde uygulanması oldukça zor. Tabii biz sadece el sıkışmak için burada beklemiyoruz. O arada görüştüğümüz, karşılaştığımız devlet büyüğüne, bir sorunumuzu aktarıp, çözüm bulmaya çalışıyoruz."

5 KURBAN KESİLDİ
Bahçeli ve bakanlar Kırşehir'deki karşılama ve uğurlamanın ardından Kayseri il sınırına geldiler ve burada da Nevşehir Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci ile kalabalık bir grup tarafından karşılandılar.

Yol üzerindeki Kalaba kasabasında Nevşehir İl Teşkilatı Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, Emniyet Müdürü Kemal Kaya ve kalabalık bir grup tarafından 5 kurban kesilerek karşılanan Bahçeli'ye, Kalaba'nın ünlü yoğurdu ikram edildi. Bahçeli kendisini karşılayanlarla birlikte kasabanın parkında oturup, yoğurt yedi. Kalabalı'lar Bahçeli'den Kalaba'nın ilçe olmasını istediler.

Petlas işçisinin karısı bayıldı
KIRŞEHİR sınırındaki karşılamada Belediye Başkanı Metin Çobanoğlu, İl Başkanı Hakkı Enver, İlçe Başkanları, Emniyet Müdür Vekili, Sağlık, Tarım, Sanayi ve Ticaret İl Müdürleri de hazır bulundu. Bahçeli'yi Kırşehir'de karşılayan grupta Petlas işçileri de vardı. Ellerinde "Müjdeyi bekliyoruz" pankartları bulunan Petlas işçileri, Bahçeli'ye yeniden işe alınmak için istekte bulundu. Bu arada Raziye Kök adlı bir işçi eşi "Çoluğum-çocuğum aç. Lütfen yardım edin..." diyerek Bahçeli'ye yalvarırken yığılarak bayıldı. Fenalaşan kadına, ilk yardımda bulunuldu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır