kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bizimkiler boşa soyundu
32 entelimizin çıplak pozlarını içeren 32 Büst, kitapçı raflarında beklerken, 200'den fazla yabancı ünlünün yer aldığı Sumo'nun özel baskısı 196 milyar liraya alıcı buldu

TÜRKİYE'DE yaşayan en ünlü 32 entelektüelin çıplak portrelerini içeren 32 Büst adlı kitap, bizde raflarda kaldı ama Helmut Newton'ın Sumo adlı kitabı 20'nci yüzyılın rekorunu kırıp özel bir müzayedede 304 bin dolara (196 milyar lira) satıldı. 200'den fazla ünlünün erotik fotoğraflarının bulunduğu devasa kitap, kitapçılarda 1500 dolarlık etiket taşımasına rağmen kapış kapış satılıyor. 30 kilogram ağırlığındaki ve 50x70 boyutlarındaki kitapta Helmut Kohl'den Elizabeth Taylor'a Luciano Pavarotti'den Yves Saint Laurent'e kadar pekçok ünlünün fotoğrafları yer alıyor. 16 yaşından bu yana fotoğrafçılık yapan 80 yaşındaki Helmut Newton, eseri için 50 kişilik bir ekiple 3 yıl gece gündüz çalıştıklarını ve 10 milyon mark harcadıklarını belirterek, bu eserin kendisi için yaşayan bir nesne olduğunu söylüyor.

"BU KİTAP IŞIK SAÇIYOR"
ÇOK ağır olduğu için özel olarak tasarlanan çok şık bir sehpayla satılan 480 sayfalık Sumo, bizim 32 Büst'e bir kere daha fark atıp tüm dünya basınında da büyük yankı uyandırdı. İngiliz The Times Gazetesi, Sumo için "Sadece fotoğrafçıların değil, koleksiyoncuların da alması gereken mükemmel bir eser" derken, Frnasız Liberation "Işık saçan bir kitap" tanımlaması yaptı. Alman Bild ise farklı bir yorum getirip: "Tam 30 kilo erotizm, tek kelimeyle muhteşem" dedi. Kitabın uyuşturucu bağımlısı çocuklar yararına düzenlenen müzayedede de 196 milyara satılması basında geniş yer aldı. Newton'a ve kitapta poz veren ünlülere övgüler yağdıran medya, bu rakamın 20'nci yüzyılın rekoru olduğunu vurguladı. Daha önceki rekor, 279 bin dolarla, geçen yıl Geneva'daki Christies Müzayedeevi'nde satılan Henri Matisse'nin Jazz adlı kitabına aitti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır