kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Asena, İbo'nun kabusu oldu!
Duygu Asena ve İbrahim Tatlıses, son "dayak" tartışmasını köşelerine taşıdı

Duygu Asena'nın Milliyet'teki ve İbrahim Tatlıses'in magazin dergisi Randevu'daki köşelerinden, gündeme "dayak" tartışması sıçradı.

Tatlıses'in ekranlara yansıyan dayak görüntüleri üzerine Duygu Asena geçtiğimiz hafta yayınlanan yazısında kadınların dövülmesine, hem de topluma mal olmuş bir sanatçının bunu yapmasına inanamadığını belirtti.

SUÇLU STRES
Bu yazıya cevap, ünlü sanatçının Randevu Dergisi'ndeki "İyi haftalar" isimli köşesinden geldi. Tatlıses, Kayahan'ın şarkılarından da alıntılar yaptığı yazısında "Yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar" diyerek lafı Duygu Asena'nın yazısına getirdi. "Ben doğru söylüyorum, ben o gece Çetin'e kızdım ve ayağına bir-iki tekme vurdum" diyen sanatçı, yaşanan olayları, her anının stres dolu olmasına bağladı. Tatlıses, "Sanki dayağı yiyen Asena değilde Duygu Asena'ymış gibi yazıyordu... Yemin ederim ki o gece dövmedim" diyerek köşe yazarını da kızdırmış oldu.

PADİŞAH GİBİ
Duygu Asena'nın cevabı sıcağı sıcağına geldi. Asena, "Hem cahil olduğunu söyleyip hem her konuda ahkam kesen, hem de tüm çevresindekileri kurallarla, padişah gibi kollamaya çalışan bir adamın, kendisinden güçsüz kadınları, yaşlıları tokatlayıp tekmelemesi normal mi? Kendinden küçüklere örnek olması gerekiyorken, bunları yapıp 'doğal' diye savunmaya utanmıyor mu?" derken kadın dövmeye değil, dayak olayına karşı olduğunu vurguladı.

Duygu Asena, Tatlıses'in entellektüel birikiminin yeterli olmayacağını düşünerek yazısına bir de dipnot düşerek "polemik" kelimesinin sözlük anlamını verdi.

ALPER URUŞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır