kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Livaneli'den 'Mucize İsveç Diyeti'
Aylin Livaneli'nin sağlık ile estetiğe önem veren kadın ve erkekler için kaleme aldığı "Ayna Ayna Söyle Bana" isimli kitabı piyasaya çıktı Kilo almanın nedenlerinden alternatif sağlık yöntemlerine kadar pek çok konunun anlatıldığı kitabın ilk baskısı üç gün içinde bitti

Diyet ve sağlık konusundaki yazılarıyla dikkati çeken genç köşe yazarı Aylin Livaneli, bir yıllık çalışmanın ardından ilk kitabını çıkarttı. Sağlıklı ve güzel yaşamak isteyenler için "Ayna Ayna Söyle Bana" isimli kitabı yazdığını belirten Livaneli, kitabının öyküsünü şöyle anlattı:

"SİZ İSTEDİNİZ"
"Okurlarımdan gelen binlerce faks ve e-mail sonucunda bu kitabı yazmaya karar verdim. Amerika'da bir yıl kadar bu konuya ilişkin çıkan tüm yayınlar üzerinde araştırma ve işin uzmanlarıyla da görüşmeler yaptım. İnsanların güzel ve sağlıklı yaşamaları için kolayca ulaşabilecekleri bir kaynak olmadığın farkettim ve bu ihtiyacı gidermek için herkesin kolayca anlayabileceği bir kitap çıkartmaya karar verdim. Kitabı Duke Üniversitesi uzmanlarıyla birlikte hazırladık."

"NELER YAZDIM?"
Livaneli, kitabının özellikle yeme ve yaşama alışkanlıklarını düzeltmek ve depresyondan uzak kalmayı isteyenler için bir başucu kitabı olacağını belirterek, "İnsanların, yaşam biçimi ve yeme alışkanlıklarını değiştirerek; uzun vadede kilolarını nasıl koruyabileceklerini ve sağlıklı yaşayabileceklerini yazdım. Bu kitap sadece kilo vermeye yönelik değil. Yeme alışkanlığının değiştirilmesinden, strese kadar pek çok konuyu da içeriyor" dedi.

"DEPRESYONA ÇİKOLATA"
Depresyonun yeme alışkanlıklarımızı değiştirdiğini ve daha çok yememize neden olduğunu vurgulayan Aylin Livaneli, kitabında depresyona karşı avokado, çikolata, badem, ıspanak ve kuşkonmaz yemeyi öneriyor. Stresle başa çıkabilmek için herkesin bir yöntem aradığını belirten Livaneli, sporun sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez bir unsur olduğunu söylüyor.

KİTAPTAKİLER
* Diyet ve yeme alışkanlıkları.

* Alternatif sağlık yöntemleri.

* Yediğimiz yemeklerle psikolojimiz arasındaki ilişki.

* Uyku bozukluğuna çareler ve depresyondan kurtulma yolları.

* Hangi bitkilerin neye yarıyor.

* Ünlü cilt uzmanı Dr. Debra

Jaliman'ın tavsiyeleri.

* New york'un en ünlü estetik uzmanı Dr. Cap Lesesne ile görüşme.

* Kondisyonu artırmak, zayıflamak, formda kalmak ve kas yapmak için pek çok yöntem.

LİVANELİ HAKKINDA
Aylin Livaneli, International School of Stockholm, Ecole Activ Bilingue, Paris ve New York Üniversitesi edebiyat bölümünde okudu. Türkiye'de geniş kitlelere ulaşan 5 albüm çıkardı. İsveç radyolarında 1 numaraya yükseldi. 3 yıl Milliyet ve Hürriyet gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. "Ayna Ayna Söyle Bana" adlı kitabı hazırlayan Livaneli, İngilizce, İsveççe, İtalyanca ve Fransızca biliyor.

Alper URUŞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır