kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gelinin intiharı
Kaçarak evlendiği kocasının ailesince aşağılanmaya dayanamayan Çiğdem Çelik 4. kattan atlayıp ölmek istedi...

Beton zemine çakılan 5 aylık evli kadın hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Onu horlayanlar da şimdiyaşaması için başucunda dua ediyor.

BEŞ ay öncesine kadar sınırsızca bağlıydı yaşama oysa. Mahallenin en güzel kızıydı. Evden çarşıya, pazara çıktı mı onlarca çift göz izlerdi onu. Kimi hayranlıkla, kimi kıskançlıkla... Sonra Barış'la tanıştı. İlk görüşte aşık oldu. Ayakları yerden kesilmişti sanki. Seviyor, seviliyordu. Birbirleri için yaratılmışlardı. Evlenmeye karar verdiler. Ailelerine açıldılar.

LAYIK GÖRMEDİLER
Hüznün gölgesi ilk kez o zaman düştü güzel gözlerine. Babası, "olmaz" deyip kestirip atmıştı. Barış'ı kızına layık görmemişti. Barış'ın ailesi de karşıydı. Yaşları daha küçüktü. Öyle demişlerdi. Çaresiz kalınca kaçmaya karar verdiler. Bir gece yarısı sessizce süzüldü Çiğdem oturdukları apartmanın kapısından Barış'ın kollarına doğru.

KAYNANA DIRDIRI
Yeniden ortaya çıktıklarında gelinlik ile damatlıklarını çoktan almış nikah dairesine başvurularını yapmışlardı. Çiğdem çok güzel bir gelin olmuştu. Barış'ın annesiyle birlikte oturacaklardı. Ama daha ilk günden bozuldu ağızlarının tadı. Barış'ın annesi sevmiyor, aşağılıyordu onu. "Oğlumun başını yaktın" diyor, başka bir şey demiyordu. Bu huzursuzluk Barış'la ilişkilerine de yansıdı.

BABA EVİNE DÖNDÜ
Fazla dayanamadı. Beş aylık evliliğini şiddetli bir kavga ile noktalayıp babasının evine döndü. Bir şey dememişti evdekiler ama bakışlarından anlıyordu. "Kendin ettin, kendin buldun" diyorlardı. Barış ise her gün arıyordu. Ağlıyor, yalvarıyor "Eve dön" diyor ama annesinden ayrı ev tutmaya yanaşmıyordu. O gün yine tartıştılar. Bu kez her şey bitmişti galiba. Çiğdem dayanamadı daha fazla. Aklında tek bir şey vardı. Ölmek istiyordu.

KARARINI VERDİ
Bilinçsizce evden çıkıp çatıya çıkan merdivenleri tırmanmaya başladı. Yaklaşık 20 metre yükseklikteki çatıya çıktığında şöyle bir derin nefes alıp bıraktı kendini aşağıya. Külçe gibi düştü betonun üzerine. Önce yakındaki bir hastaneye oradan Çapa Tıp Fakültesi'ne getirildi. Doktorlar hemen ameliyata alıp kırıklarını, çıkıklarını yerli yerine yerleştirip, bedenindeki kan birikintilerini boşalttılar. Sonra onu onlarca kablo ile sarıp sarmalayıp yoğun bakım ünitesine aldılar...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır