kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Artık yok öyle!
Düne kadar tepkisiz olan İstanbullular artık bilinçlendi. Bunun en son ve çarpıcı örneği dün Binbirdirek Parkı'nda yapılan eylemde gözlendi.

Parkın tarihi dokusu hiçe sayılarak verilen inşaat izninin karşısına "vatandaşın gücü" dikildi. Eylemciler haykırdı: Eminönü'nde talana son!

SAHİP ÇIKILDI
Tarihi Binbirdirek Sarnıcı'nın üstündeki parka 120 metrekare genişliğinde, 6 metre yüksekliğinde "havalandırma tesisi inşaatı" izni veren Eminönü Belediyesi bilinçli İstanbullular'ın kararlı tepkisiyle karşılaştı; parka halk sahip çıktı.

TALAN YOK
Semt sakinleri Binbirdirek Parkı'na ellerinde "Eminönü'nde yağmaya son" yazılı pankartlarla geldi, eylem düzenledi. Semt girişimi adına basın açıklaması yapan Tuğrul Paşaoğlu, "Gerekirse adalet önünde hesap sorarız" dedi.

24 SAAT NÖBET
Paşaoğlu, "teknik hizmet binası" adı altında yapılmak istenen inşaatın doğal ve tarihi dokuyu katledeceğini, buna kesinlikle izin vermeyeceklerini, gerekirse 24 saat nöbet tutarak parklarını koruyacaklarını söyledi.

HALKIN GÜCÜ
Eylem boyunca belediye görevlisi görünmedi. Semt sakinlerinin eylemleri, Sultanahmet'ten gelip geçen İstanbullular'dan yoğun ilgi ve destek gördü. Parktaki kalabalık ve coşku her an büyüdü, halk gücünü gösterdi.

ŞENOL DEMİRCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır