kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fen ve Anadolu liseleri kalkıyor
ARDAHAN'DA incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'ndan sürpriz bir açıklama geldi; Fen ve Anadolu liseleri kapatılacak.

Zorunlu ilköğretim süresini 5 yıldan 8 yıla çıkararak eğitim tarihinin en önemli reformunu uygulamaya koyan Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de lise eğitimini kapsayan ortaöğretim sistemini değiştiriyor. Buna göre, halen 70'den fazla olan lise türü 3'e inecek. Ortaöğretim, "genel eğitim", "meslek eğitim" ve "imam hatip liseleri" olarak yapılandırılacak. Anadolu ve Fen liseleri ile süper liseler, genel liseler bünyesinde bir sınıf olarak açılacak yani program olacak. Genel liselerde, normal program, yabancı dil ağırlıklı program ve bazı derslerin öğretiminin yabancı dille yapıldığı programlar olacak. Turizm, ticaret, kız teknik, erkek teknik gibi lise türleri meslek lisesi çatısı altında toplanacak. Yeni sisteme gelecek öğretim yılında başlanacak.

KAFAMA TABANCA DAYASALAR...
Bostancıoğlu, öğretmen ve müdür tayinleriyle ilgili yapılan baskılara da sert çıktı. Eğitim ve öğretimdeki başarısızlığın nedenlerini bulup çözeceklerini de belirten Bostancıoğlu, şöyle konuştu: "Herkes bana müdürlük, öğretmenlik tayini için geliyor. Başarılı öğrenci yetiştiren öğretmenlerin destekçisiyim. İhtiyaç fazlası bir yere atama isteniyorsa, kafama tabanca dayasalar, bakanlığıma tankları yöneltseler, kimse bana bu tayini yaptıramaz."

HÜLYA AVŞAR'IN KÖYÜ
Bakan Bostancıoğlu, dün, Ardahan'a giderken Hasköy'ün, Hülya Avşar'ın babasının köyü olduğunun söylenmesi üzerine şöyle dedi: "Peki dedim, 'Hülya Avşar'ın bu köye bir katkısı var mı?', 'Yok' dediler. Bu tip yerleri belirliyorum. Ankara'ya gidince Avşar'ı ya da bu gibi yerlerdeki işadamlarını bakanlığa çağıracağım. Köyüne karşı sorumluluğun yok diyeceğim."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır