kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İnsan ihlallerinde azalma var
İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Hüsnü Öndül, 2000 yılının ilk altı ayında, geçen yıllara göre olağanüstü bir azalma olduğunu bildirdi ancak yargıda pozitif yönde bir gelişme olmadığını söyledi.

Öndül dün düzenlediği basın toplantısında, "Olaylarda azalma olması sevindirici olmakla birlikte, insan haklarının durumu ayrı ayrı ele alındığında durum iç açıcı değildir. Polis, Jandarma ve diğer birimlere bağlı ihlallerde olağanüstü azalmalar olmuştur. Buna karşılık yargı düşünce suçu kategorisinde özgürlükçü yorum ve uygulamadan kaçınmıştır" dedi.

Öndül şöyle devam etti: "2000 yılının ilk altı ayında geçen yıla göre faili meçhul cinayetlerde yüzde 43, çatışmalarda ölenlerde yüzde 85, sivillere yönelik saldırı olaylarında yüzde 51, kayıp olaylarında yüzde 50, gözaltı olaylarında yüzde 54,baskı ve tehditlere maruz kalanlarda yüzde 56, boşaltılan köy ve mezra sayısında ise yüzde 100'lük bir azalma olmuştur." Öndül, toplatılan ve yasaklanan yayın sayısında binde 1'lik bir azalma görüldüğünü, hapis cezalarında yüzde 118, verilen hapis cezalarında yüzde 19 ve cezaevlerinde bulunanların sayasında ise binde 2'lik artış gözlendiğini vurguladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır