kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Savcı Çakır'a 'sürgün'
Gıyabi tutuklu Melik Giray'la trafik kazası geçiren ve ortaya kirli ilişkileri dökülen Savcı Oktar Çakır, Eskişehir Başsavcılığı'na sürüldü

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), hakkında "gıyabi tutuklama kararı ve yurtdışına çıkış yasağı" bulunan, işadamı Melik Giray ile Ankara yakınlarında trafik kazası geçiren İstanbul DGM Başsavcısı Oktar Çakır'ı "sürgün" cezasına çarptırdı. Oktar Çakır, kurul kararıyla İstanbul DGM Başsavcılığı görevinden, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine sürüldü. Dün olağanüstü toplanan HSYK, Çakır ile ilgili soruşturmaya ilişkin tek maddelik gündemi görüştü. Kurulun 3 saat süren toplantısı sonucunda, hakkındaki soruşturma nedeniyle bir süre önce açığa alınan İstanbul DGM Başsavcısı Çakır, "meslekten ihraç"tan sonra, en ağır 2'nci disiplin cezası olan ve sürgün olarak anılan, "görev yeri değişikliği" cezasına çarptırıldı. Sürgün kararının Pazartesi günü Oktar Çakır'a teblig edilmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?
Başsavcısı Çakır, Adalet Bakanlığı ile resmi görüşmelerde bulunmak üzere Giray'ın BMW marka otomobiliyle Ankara'ya giderken kaza geçirmiş, kazada Giray hayatını kaybederken, Çakır da yaralanmıştı. Çakır, BMW'de bulunan ve içinde para olduğu ileri sürülen iki çantanın Savcılığa teslim edilmeden hastaneye getirilmesini sağlamıştı. Daha sonra Giray hakkında gıyabi tutuklama kararı ortaya çıkmış ve Çakır'ın Giray'la ilişkisi nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Ersin BAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır