kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sel heyelan getirdi
Trabzon ve Giresun'da sellerin yol açtığı toprak kaymalarında 3 ev yıkıldı 10 ev de hasar gördü

Uzun süren kuraklıktan sonra önceki gün başlayan sağanak yağmurların meydana getirdiği seller, Karadeniz bölgesinde heyelanlara neden oldu. Trabzon ve Giresun'u önceki gün etkisi altına alan sağanak yağmurların dereleri taşırması sonucu meydana gelen toprak kaymaları birçok evin yıkılmasına yol açtı. Trabzon'un Tonya ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Kurt, bölgenin afet kapsamına alınmasını isteyerek, toprak kayması yüzünden ilçede 3 evin yıkıldığını, 10 evin de yıkılabileceğini söyledi.

DENİZDE ODUN AVI
Öte yandan taşan nehirlerin denize taşıdığı odunlar dar gelirlinin umudu oldu. Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde nehirlerin sürüklediği ağaç parçaları ve hatta dev tomruklar sahile vurdu. Vatandaşlar, kışlık yakacaklarını karşılamak için sahile akın etti. Kimi elindeki ipe bağladığı dev tomrukları kıyıya çekmeye çalışırken, kimileri de sepetlerle, suyun üstünde yüzen küçük odun parçacıklarını topladı.

Sel Bitlis'i de vurdu milyarlarca zarar var
Bİtlİs'te merkeze bağlı Yalnızçamlar ve Başhan köyleri civarında dün sabah saat 05.30 sıralarında başlayan doluyla karışık yağmur Bitlis Deresi'ni taşırdı. Kent merkezindeki derenin yağmur suları nedeniyle taşması sonucu Arifbey ve Kazımdirik caddelerinde bulunan toplam 70 işyerinden 30'u hasar gördü.

Milyarlarca liralık zarara yol açan selde, 7 özel otomobil de dereye uçtu. Merkeze bağlı Başhan ve Yalnızçamlar köylerinde ise 2'si büyükbaş 7 hayvan telef olurken; 20 ev de oturulamaz hale geldi.

Vali Vekili Erol Ayyıldız, "Gerekli önlemlerimizi aldık, can kaybının olmaması bizi sevindirdi" dedi.

Ersin RAMOĞLU - Murat KABAN - Erkan KALYONCU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır