kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İki cennet cehenneme döndü
Manavgat ve Karaisalı'daki yangınlarda binlerce dönüm orman yok oldu.Manavgat'taki yangının sabotaj olduğu öne sürülürken, Perge antik kentinde büyük zarar var

Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçen Perşembe günü başlayan orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alınırken, dün Aksu beldesinde çıkan orman yangınında Perge Antik kenti zarar gördü. Rüzgarın etkisini azaltmasının Manavgat'taki söndürme çalışmalarını olumlu etkilediği belirtildi. Orman Bakanı Nami Çağan olay yerinde yaptığı açıklamada, Manavgat'ın Beşkonak beldesindeki yangının sabotaj sonucu çıkmış olabileceğini söyledi. Beşkonak'taki yangının birkaç noktada ve aynı anda başladığına dikkati çeken Çağan, "Bu da sabotaj ihtimalini güçlendiriyor. Ancak, gözaltına alınan kimse de yok. Yangının çıkış nedeni konusunda inceleme ve soruşturma sürüyor" dedi.

ANTİK KENTİ DUMAN ÖRTTÜ
Şu ana kadar 2 bin 500 hektar alanda etkili olan yangın sonucu, bin 500 hektar orman alanının tamamen yandığı belirtildi. Bakan Çağan, söndürme çalışmaları için İstanbul, İzmir, Denizli, Çanakkale, Mersin ve Muğla'dan birer helikopterin daha Antalya bölgesine kaydırıldığını belirterek söndürme ekibi sayısının 27'den 45'e yükseltildiğini açıkladı.

Öte yandan Antalya'nın Aksu beldesine bağlı Yurtpınar köyü yakınlarında bulunan Perge antik kenti çevresinde gece geç saatlerde 5 ayrı yerde aynı anda başlayan yangın itfaiye ve jandarma ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Yaklaşık 80 dönümlük ve ağaçların yanı sıra çoğunluğunda makilik bitki örtüsü bulunan antik kalıntılar is nedeniyle siyah bir örtüye büründü. Sabotaj ihtimali üzerinde duran jandarmanın yangınla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü bildirildi.

TÜRKİYE ALEV ALEV
Adana'nın Karaisalı ilçesinde çıkan yangın tamamen kontrol altına alındı. Yaklaşık 2 bin hektarlık ormanlık alanın yandığı Karaisalı'daki yangının sigara izmaritinden çıkmış olabileceği tahmin ediliyor.

Manavgat ve Karaisalı dışında yurdun çeşitli yerlerinde önceki gün 28 orman yangını daha çıktı. Orman Bakanlığı Yangın Harekat Merkezi'nin raporuna göre, önceki gün Antalya'nın çeşitli bölgelerinde 9, İzmir ve Eşkişehir'in çeşitli ilçelerinde 4'er, Adana, Bursa ve Mersin'in bazı ilçelerinde 2'şer, Isparta, Kahramanmaraş, Kütahya ve Balıkesir'in çeşitli ilçelerinde de birer yangın meydana geldi. Bu yangınlarda, 30.88 hektarlık orman alanı yandı. Orman Bakanlığı yangınların tümünün kontrol altına alındığını bildirdi.

Yusuf DALAMAN-Temel EREN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır