kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Adnan Hoca emniyete savaş açtı!
Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Adnan Hoca, İnternet'teki sitesinden emniyete saldırdı. Oktar teşkilatın kendisine "komplo" kurduğunu ileri sürdü

İSTANBUL DGM tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve cezaevinden çıkar çıkmaz izini kaybettiren Adnan Oktar, emniyet teşkilatına sanal ortamda savaş açtı. İnternet'teki "www.harunyahya.org" adresindeki sitede yargılanma sürecini ayrıntılı bir şekilde ele alan Adnan Oktar, polis teşkilatının kendisini yıldırmak için defalarca komplo düzenlediğini iddia etti.

Emniyet güçlerinin daha önceki yıllarda gerçekleştirilen gözaltılarda kendisini zorla akıl hastanesine götürdüklerini ve yemeğine kokain karıştırdıklarını öne süren Oktar, son gözaltı sırasında polis teşkilatı tarafından düzenlendiğini iddia ettiği cinsel içerikli komplolarla yıpratılmaya çalışıldığını vurguladı.

"KOKAİN KULLANMADIM"
Emniyet birimlerinin kendisine yönelik kasıtlı tutumunun başlangıcının 1986 yılına dayandığını öne süren Oktar, "1986 yılında 'İbrahim milletindenim, Türk kavmindenim' şeklindeki tek bir cümle nedeniyle 19 ay tutuklu bırakıldım, kasten akıl hastanesinin en tehlikeli bölümüne gönderildim, eziyete uğradım" şeklinde ifadeler kullandı.

1991 yılında da Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunduğu sırada, yiyecek ve içeceklerine kokain karıştırılarak kendisine komplo düzenlendiğini öne süren Adnan Oktar, aynı dönemde kokain kullandığı gerekçesi ile mahkemeye çıkarıldığını anlattı.

Bu tür komploların en son geçtiğimiz yıl içinde tekrarlandığını iddia eden Adnan Hoca, şöyle devam etti: "Zamanında kokain komplosu yaptıran bir gücün şimdi de cinsel içerikli iftira üretmesi normaldir. 1999 yılında kendilerini polis olarak tanıtan bazı kimseler, çevresi geniş bir kişinin evine giderek Oktar'a yönelik bir operasyon hazırlığında olduklarını ancak, aynı zamanda bir skandal oluşturarak kamuoyu desteği sağlamak gerektiğini belirtmişlerdi. Sonra da komployu gerçekleştirmek için kadın arayışına girdiler ve 12 Kasım 1999 tarihinden sonraki polis operasyonunda gözaltına alınan bazı genç kızlar, hakaret ve tehditle cinsel senaryoları kabul ettiler" dedi.

"KIZLARI KANDIRDILAR"
Oktar, kendisine yönelik düzenlenen cinsel içerikli komploda kullanılan genç kızların daha sonra verdiği ifadelerde, "Polis bizi Adnan Oktar'dan zorla şikayetçi yaptı, şikayetimiz yoktur" diyerek, iddiaları yalanladığını öne sürdü.

Adnan Hoca, bu kızlardan Tuğçe Doras için de şu ifadeleri kullandı: "Kısa bir ziyaret yaparak benden bazı ahlaki konularda öğütler dinleyen Tuğçe Doras, çirkin senaryonun malzemesi yapılmıştır. Emniyette bu genç hanıma zor ve baskı altında kendisine ait olmayan cinsel içerikli bir senaryo ifade olarak imzalattırılmıştır. Kendisi de, sonraki açıklamalarında, benim kendisine çok iyi yaklaştığımı ve iyi aile kızı olduğunu söylediğimi dile getirmişti" diye konuştu.

'HİÇBİR MALIM YOK'
SİTESİNDE Kandilli'deki lüks villaya da değinen Adnan Hoca, "Adnan Oktar annesi ile Ortaköy'deki evinde mütevazı bir hayat sürmektedir. Emniyet ifadelerinde Adnan Oktar'ın kaldığı yer olarak gösterilen Kandilli'deki villa, Fırat Develioğlu'nun aile evidir ve Adnan Oktar bu evde sadece zaman zaman misafir olarak bulunmuştur" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"LÜKS MERAKIM OLMADI"
KENDİSİNİN Kuran-ı Kerim'i saptırarak yorumladığı iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Oktar, malvarlığı olmadığını kaydetti. Lüks hayat sürdüğü iddialarını yalanlayan Adnan Hoca, "Öyle olsa kendimi eve hapseder miydim?" diye sordu. Sitenin girişinde 'Devlete Bağlılığın Önemi' başlıklı bir bölüm de oluşturan Adnan Hoca, devlet otoritesine bol bol övgü yağdırdı.

Seyhan SEVİNÇ - Yalçın BEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır