kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Temizel'e 2 milyar maaş
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı'nın maaşı 2 milyar olarak belirlendi. Kurumun, başkan için istediği 7 milyar MHP'nin tırpanına uğradı

MHP'nin direnişi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun başkan ve üyelerinin istediği "ballı maaşı" tırpanladı. Kurumun Başkan için 7 milyar olarak talep ettiği aylık ücret, MHP'nin itirazı doğrultusunda Bakanlar Kurulu'nda 2 milyar olarak belirlendi.

Bakanlar Kurulu'nun, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı, İkinci Başkan ve üyeleri ile kurum personelinin ücret, diğer mali ve sosyal haklarını belirleyen iki ayrı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı'na ücret, zam, tazminat, ödenek, ikramiye, fazla çalışma ücreti ve diğer isimler altında yapılacak ödemeler karşılığında aylık net 2 milyar, ikinci başkan ve kurul üyelerine ise aylık net 1.7 milyar lira ödenecek.

Memura endeksli
Kurum başkanı, ikinci başkanı ve üyelerinin aylıkları ile ilgili karar 1 Nisan 2000, personel ücretlerine ilişkin karar da 15 Mayıs 2000 tarihlerinden itibaren geçerli sayılacak. Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu personelinin ücret, diğer mali ve sosyal hakları da kurul kararı ile belirlenecek.

Karar çerçevesinde kurum personeline ödenecek ücret, zam, tazminat, ödenek, ikramiye, fazla çalışma ücreti ile diğer isimler altında yapılacak ödemelerin toplamı, Başbakanlıkta kadro karşılık gösterilmek suretiyle çalışabilecek emsal unvanlı personele ödenecek ücret ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre çalışabilecek emsal unvanlı personele kadro aylığı olarak ödenecek aylık unsurları toplamını yüzde yirmi fazlasını geçemeyecek. Emsal unvan bulunmaması halinde, Devlet Personel Başkanlığı'nca Başbakanlık'taki unvanlar arasından tespit edilecek emsal unvan esas alınacak. Naklen geldikleri kurumlarda, daha yüksek ücret ödenen personele ise almakta oldukları ücret aynen ödenmeye devam edecek.

"Telekomünikasyon Kurulu Başkan ve Üyelerinin, Ücret ve Diğer Mali Haklarının Tespiti" hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı da, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Kurul Başkanı'na ücret, zam, tazminat, ödenek, ikramiye, fazla çalışma ücreti olarak yapılacak ödemeler karşılığında aylık net 2 milyar lira, kurul üyelerine de 1 milyar 700 milyon lira ödenecek. Karar çerçevesinde kurumun merkez teşkilatına 357, taşra teşkilatına da 185 kadro tahsis edildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır