kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tekirdağ rakının rantını istiyor
Tekel tarafından üretilen Tekirdağ Rakısı'nın ülkenin dört bir tarafına dağıtılması üzerine Tekirdağlılar, kayıpları için özel bir fon kurulmasını istedi

Anadolu Basın Birliği (ABB) Tekirdağ Şube Başkanı Orhan Çebi, Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'den, Tekel tarafından üretilerek ayrı bir marka olarak piyasaya sürülen rakıdan, Tekirdağ için isteklerde bulundu. ABB Tekirdağ Şube Başkanı Çebi, Bakan Yücelen'e yazdığı mektupta, piyasaya sürülen rakının Tekirdağ'ın tanıtımı adına sevindirici olduğunu belirterek, şu isteklerde bulundu:

"Tekirdağ Rakısı yıllardır kente yerli ve yabancı turisti çekmekte, kent esnafı da bu durumdan kazanç elde etmekteydi. Ancak son alınan kararın ardından Tekirdağ Rakısı'nın ülkenin dört bir yanında dağıtılmaya başlanması turistik bölge olan Tekirdağ'ı bu kazançtan mahrum etmiştir. Tekirdağ Rakısı'nın isminin Tekel tarafından kullanılmasının bir bedeli olması gerektiğini düşünüyoruz. Bakanımız, Tekel'in Tekirdağ Rakısı'ndan elde edeceği gelirden, Tekirdağ'a bir fon ayrılabilir mi, Tekirdağ'da bir yatırım yapılması düşünülebilir mi? Ya da Tekirdağspor'a yardım yapılabilir mi? Tekel'in özelleştirme aşamasında olduğunu biliyoruz. Bu aşamada Tekel'in Tekirdağ Fabrikası'nın kentte oluşturulacak sivil girişim grubuna verilmesi konusunda öncelik tanınabilir mi?" Çebi'nin, Bakan'a gönderdiği mektup, ildeki yerel gazetelere dağıtılarak, kamuoyunun duyarlı olması istendi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır