kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özince: Yılbaşında Alo dedirteceğiz
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, yılbaşında yeni GSM'de hizmet vermeyi planladıklarını söyledi

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, 3. GSM Sözleşmesi'nin parafe edilmesi ile önemli bir mesafe alındığını belirtti ve "Hukuki prosedür tamamlanırsa, yılsonu-yılbaşı hizmet vermeyi planlıyoruz" dedi.

Özince, SABAH'a yaptığı açıklamada, 4 aylık müzakere maratonu sonunda parafe edilen sözleşme metnine herhangi bir itirazi kayıtta bulunmadıklarını ancak endişe ettikleri hususları yazılı olarak Ulaştırma Bakanlığı'na verdiklerini söyledi. Özince, şöyle devam etti:

"Bakanlık, eski işletmecilerle bizim aramızda ayrımcılık yapılmamasına, şartnameye uygunluğa özel önem veriyor. Ancak, nüfusu 10 binin altındaki yerleşim merkezlerinde yeni yatırım zorunluluğu sadece bizde var. Oysa diğer işletmecilerin bu zorunluluğu yok. Bize göre, burada bir ayrımcılık var. Bakanlık, bu ve benzeri konulardaki kaygılarımızı, isteğimiz üzerine, sözleşmeden ayrı olarak Danıştay'a ve Rekabet Kurulu'na ileteceğini söyledi."

Türkİye'ye güven
3. GSM lisans bedelinin Türk yatırımcısının ülkesine güvenini gösterdiğini ancak bundan bir adım ötede anlamlar da içerdiğini söyleyen Özince, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türk girişmicisi, ülkesine ve bu ülkenin geleceğine güveniyor. Nitekim İş Bankası ortağı ile birlikte, çok kısa bir süre içinde POAŞ için 1 milyar 260 milyon doları Hazine'ye kazandırdı. Şimdi ikinci büyük projeyi de sonuçlandırmak üzere. Üstelik bu proje, aynı zamanda yabancı sermayenin de bu ülkeye güvenini tescil ediyor. Bunu sağladığımız için onur duyuyoruz."

Yeni şirket kuruluyor
ERSİN Özince İş Bankası-Telecom Italia Konsorsiyumu'nun, işletmeci şirketi en geç önümüzdeki ay kuracaklarını kaydetti ve şunları söyledi: "Şirketin 400 milyon dolar sermayeli olmasını düşünüyoruz. Şirket kurulup, faaliyete geçince uygun koşullu dış kredi de alınacak. Bu aşamada İtalyan ortağımız mali açıdan bize büyük destek oluyor.

Sözleşme görüşmeleri sırasında boş durmadık. Yeni şirketin ismi, çalışılacak bina, kadrosu, verilecek yeni hizmetler gibi temel konularda hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Şirket için birkaç alternatif isim var. Henüz karar vermediğimiz için açıklamıyoruz.

Milli numaralama sistemine dahil olacağız. Henüz, tahsis edilecek genel numara konusunda da net birşey söyleyemiyoruz. Bütün bunlar birkaç ay içinde netlik kazanacak.

Danıştay ve Rekabet Kurulu aşaması tamamlanırsa yılsonu veya yılbaşından önce büyük illerden başlamak üzere hizmet vermeyi hedefliyoruz."

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır