kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Karadağ'a topyekün saldırı planı yapıyor
NATO, Karadağ'a saldırı duyumları üzerine alarma geçti

SIrp diktatör Slobodan Miloseviç'in Karadağ'a saldırı planları kurduğu istihbaratı üzerine Amerika, NATO'yu alarma geçirdi. Beyaz Saray'da ve NATO karargahlarında bu hafta içerisinde yapılan 2 ayrı toplantıda Miloseviç'in askeri birliklerini ve özel kuvvetlerini Karadağ üzerine gönderme olasılığı karşısında izlenmesi gereken strateji tartışıldı. NATO istihbaratına göre birliklerini alarm durumunda tutan Miloseviç, 24 Eylül'de yapılması planlanan seçimlere Karadağlı lider Djukanoviç'in katılmama kararını bahane edecek. Seçimlerin hemen ardından Karadağ'a saldırıya geçebilir.

Amerikan New York Times gazetesine göre, Sırplar'ın Karadağ'ın itirazlarına rağmen anayasayı değiştirerek Devlet Başkanlığı ve meclis seçimleriyle yerel seçimleri 24 Eylül'de birlikte yapmaya karar vermesinden sonra tansiyon arttı.

Djukanoviç, Miloseciç'in görev süresini 8 yıl daha uzatan anayasa değişikliğine karşı çıkarak seçimlere Karadağ halkının katılmayacağını açıkladı. Miloseviç'in, Djukanoviç'in katılmamasını bahane ederek saldırıya geçmesinden çekiniliyor.

Gazetenin haberine göre NATO Miloseviç'e yönelik bir harekata girişme konusunda çok istekli değil. Şu anda Karadağ'da konuşlanmış 15 bin Sırp askeri ve bin askeri polisi bulunuyor. Karadağ tarafında ise bir saldırı ihtimaline karşı tetikte bekleyen Djukanoviç'e bağlı 15 bin polis görev yapıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır