kapat

06.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Chirac'ın yaz tatili Fransa'da olay oldu
Hükümeti gereksiz harcamalar nedeniyle eleştiren Fransa Cumhurbaşkanı'nın lüks tatili günün konusu

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın Maurice Adası'nda yaptığı tatil Fransa'da büyük tartışma başlattı. 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması sırasında yaptığı konuşmada, Fransa'da sosyal dengelerin giderek bozulduğunu söyleyen ve gereksiz harcamaları yüzünden Başbakan Lionel Jospin hükümetini sert bir biçimde eleştiren Chirac'ın, çıktığı lüks tatil başına dert açtı.

Paris Match dergisi Chirac'ın tatilini yaptığı Maurice Adası'na ve kaldığı lüks otele 6 sayfa ayırdı. "İyi tatiller Cumhurbaşkanım" başlığıyla verilen haberde "Cumhurbaşkanı Krallar gibi tatil yapıyor. Kralfdairesine günlük 22 bin frank ödeniyor, Chirac ve eşinin 3 haftalık tatili 460 bin franka mal oluyor" denildi. Ülkenin önde gelen gazeteleri de Chirac'ın tatilini birinci sayfadan okurlarına duyurdular.

ÖZÜR YAYINLANDI
Chirac, Paris Match'ın haberine büyük tepki gösterdi ve sert bir uyarı mektubu gönderdi. Chirac'ın tatil bütçesini kendi cebinden ödediği anlaşılınca, dergi Elysee Sarayı'ndan özür diledi. Hemen baskısını değiştiren dergi, haberin başına "Bazı bilgilerin eksik ve yanlış olduğu"na dair not düştü. "Chirac 400 bin frank ödeyerek 4 adet halı aldı" haberi gibi yanlışlar için okuyuculardan özür diledi. Ancak bu özür derginin basılan çok az adedine girdi. Chirac'ın böyle bir tatil yapmasının Fransa'da daha uzun süre tartışılacağı ve prestijini büyük ölçüde düşüreceği yorumu yapılıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır