kapat

25.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İlk konuk Nijerya'dan

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ilk resmi yabancı konukları Nijerya Devlet başkanı Olusegun Obasanjo ve beraberindeki heyet oldu. Nijerya Devlet Başkanı için Çankaya Köşkü'nde resmi karşılama töreni düzenlendi. İki ülke milli marşları dinlendikten sonra Sezer ve konuk Devlet Başkanı baş başa ve heyetlerarası görüşmeler yaptılar.

Sezer, Nijerya Devlet Başkanı'nı karşılama töreninin ardından Köşk dışına çıkarak önce Emekli Yargıtay Üyesi Esat Şener'in cenaze törenine katıldı, ardından doktoruna gitti.

Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine giden Sezer, cenaze namazı kılınırken Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi kitap satış mağazasının gölgesinde törenin bitmesini bekledi.

DOKTORA DA GİTTİ
Sezer, cenaze töreninin ardından, Atakule'nin tam karşısındaki binada yer alan Dahiliye ve Kalp-Damar Hastalıkları Uzmanı Prof. Ali Oto'nun muayenehanesine geçti. Cumhurbaşkanı burada 1 saat 20 dakika kaldıktan sonra doktoru tarafından kapıya kadar uğurlandı. Sezer buradan doğruca Köşk'e geçti.

Sezer, Köşk dışına çıkarken Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan plaka yerine sivil plakalı bir Mercedes otomobile bindi. Sezer'in 06 LSP 29 plakalı aracının içinde Cumhurbaşkanı'nın olduğunu trafik polisleri de bilmediği için aracı trafikte özel bir muamele görmedi. Sezer Köşk'e de 1 numaralı Protokol Kapısı'ndan değil 12 Numaralı Kapı'dan girmeyi tercih etti. Sezer'e Cumhurbaşkanlığı Başyaveri eşlik ederken, arkasından gelen araçta da Koruma Müdürü ve Koruma Amiri yer aldı.

Bülent UZUN-Cengiz UYSAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır