Cumhurbaşkanı Sezer'in davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Nijerya Devlet Başkanı Olusegun Obasanjo, demokrasi konusunda Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanmak istediklerini söyledi.
Obasanjo ve beraberindeki heyet dün TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut'u ziyaret etti. Akbulut, iki parlamento arasında dostluk grubu oluşturulması için harekete geçtiklerini bildirdi.
Obasanjo ise Cumhurbaşkanı Sezer ile yaptığı görüşmede, iki ülkenin halklarının yaşam kalitesini arttırmada Türkiye-Nijerya arasındaki ilişkileri geliştirmeden nasıl yararlanılabileceğini konuştuklarını söyledi. İktidara gelir gelmez yaptığı ilk işler arasında Türkiye'deki Nijerya misyonunun açılması için adım atmak olduğunu anlatan Obasanjo, ülkesinin özellikle demokrasi açısından sorunlar yaşandığını vurguladı. "Nijerya'nın demokrasi geçmişi biraz sorunlu. Son 15 yıldır demokrasi donmuş durumdaydı, uykudaydı" diyen Obasanjo şöyle devam etti: Şimdi demokrasi oyununun kurallarını yeniden öğrenmemiz gerekiyor. Bu konuda da sizden öğreneceğimiz çok şey var. Sadece iyi yanları değil, tekrarlanmaması açısından kötü şeyleri de öğrenmek istiyoruz."