kapat

21.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Limasollu
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bostan kebabı
Malzemesi:
* 3 adet bostan patlıcanı
* 400 gram kuşbaşı kuzu eti
* 2 adet soğan
* 1/4 limon suyu
* 2 adet domates
* 100 gr. mantar
* Kızartmak için sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Yarım çorba kaşığı salça
* 1 su bardağı et suyu (etin haşlandığı su)
* Tuz

Hazırlanışı:
Patlıcanları ortadan kesip üzerlerine tuz serpin. Yarım saat sonra yıkayıp kurulayın. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Patlıcanları artadan keserek, içindeki etli kısmı çıkartın. Bu fazlalıkları küçük küçük doğrayın. Bir tencereye eti alın. Biraz su ilave ederek etleri yumuşayana kadar pişirin. Etlerin yumuşamasına yakın doğradığınız patlıcanları da ilave edin. Tereyağını tavada eritip piyazlık doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri, etleri, patlıcanları ilave edip 3 dakika daha kavurun. Mantarları dilipleyip, çok az limonlu su içinde haşlayıp, delikli kepçeyle çıkartarak ekleyin. Patlıcanların içine etli harcı doldurun ve tepsiye dizin. Et suyuna salça ilave edip tepsinin içine dökün. 15-20 dakika fırında tutun.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır